ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες για τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού

διαμαρτυρίες-για-τις-διαδικασίες-πρό-535381

Εντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει σε πρώην εργαζόμενους που απασχολήθηκαν προηγούμενα χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, η διαδικασία που όπως τονίζουν ακολουθήθηκε για προσλήψεις που έγιναν από τον ανάδοχο που έχει πάρει το έργο της συντήρησης του Χιονοδρομικού.

Σύμφωνα με τους ανέργους που διαμαρτύρονται στις προσλήψεις που έγιναν, δεν τηρήθηκαν κοινωνικά κριτήρια, δηλαδή χρόνος ανεργίας και οικονομική κατάσταση των ενδιαφερομένων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται από όσους υποστηρίζουν ότι έχουν αδικηθεί και ουσιαστικά «αποκλείστηκαν» από τις προσλήψεις είναι ότι έχουν εξασφαλίσει εργασία άτομα τα οποία έχουν και άλλα εισοδήματα και αγνοούνται άνθρωποι που έχουν και προϋπηρεσία στο Χιονοδρομικό αφενός και αφετέρου είναι άνεργοι περισσότερο από 12 μήνες .

Μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους, ουσιαστικά η εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το έργο της συντήρησης του Χιονοδρομικού έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους πρώην εργαζόμενους που έχουν και τη σχετική εξειδίκευση στο έργο, να μην προλάβουν να ενημερωθούν εγκαίρως για να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν ένα περίπου μήνα κλιμάκιο του ΙΚΑ, μετά από καταγγελία που έγινε, πραγματοποίησε έλεγχο στο Χιονοδρομικό και σημειώθηκαν συγκεκριμένες παρατυπίες, όσον αφορά τις καταστάσεις προσωπικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου