ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Γραφικά φασιστοειδή ενοχλούνται από το κάλεσμα δράσης προς τους εργαζόμενους

κκε-γραφικά-φασιστοειδή-ενοχλούνται-535346

Από την τομεακή επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα και μπροστά στην ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος της κυβέρνησης για την κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα στα σωματεία, οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Μαζί με τους εργαζόμενους, είχαν να αντιμετωπίσουν τα βρώμικα επιχειρήματα της κυβέρνησης, την επίθεση της εργοδοσίας και την τακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Ωστόσο, οι σχεδιασμοί τους δεν πέτυχαν, το νομοσχέδιο δε νομιμοποιήθηκε στις συνειδήσεις του λαού, ενώ πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων με την ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή νέων εργαζομένων.

Τη δόξα όλων εκείνων που προπαγάνδιζαν τα θετικά της 13ωρης δουλειάς και έβγαζαν αφρούς για τους αγώνες, φαίνεται ότι ζήλεψαν γνωστά γραφικά φασιστοειδή της πόλης μας. Κι επειδή τους ενόχλησαν τα πανό του ΚΚΕ που έγραφαν: «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή», έβαψαν πάνω τους τα εμετικά τους συνθήματα και τα ναζιστικά τους σύμβολα. Φαίνεται πως μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, έχουν μεγάλη αγωνία να αποδείξουν ότι παραμένουν στο «παιχνίδι» ως διαθέσιμα μαντρόσκυλα για τους εργοδότες και το σύστημα, ότι βρίσκονται στην αγορά για «πρόσληψη» ως φορείς του αντικομμουνισμού, πλάι σε άλλους μηχανισμούς επίσημους και ανεπίσημους.

Φυσικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκαλύπτονται τα μάτια των εργαζομένων, να επιβεβαιώνουν πως ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος ενάντια στην εργατική τάξη, φορέας των πιο σκοταδιστικών αντιλήψεων που όταν χρειαστεί μετατρέπεται και σε δολοφονική μηχανή για την εξασφάλιση των κερδών και συμφερόντων της τάξης των εκμεταλλευτών. Και την απάντηση που τους χρειάζεται, όπως έχει πλέον αποδειχτεί, θα την παίρνουν από την ίδια την εργατική τάξη και το κίνημά της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου