ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναβρασμό τα Παλαιά για τριπλή κεραία

σε-αναβρασμό-τα-παλαιά-για-τριπλή-κερα-535298

Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της κεραίας απέναντι από τα σπίτια τους και σε κοντινή απόσταση από σχολεία και χώρους άθλησης

Σε αναβρασμό ολόκληρη η συνοικία των Παλαιών για τριπλή κεραία κινητής τηλεφωνίας, που πρόκειται να εγκατασταθεί σε δώμα τετραώροφου κτιρίου στην «καρδιά» της συνοικίας και σε κοντινή απόσταση από παιδικό σταθμό, δημοτικό σχολείο και χώρους άθλησης. Ηδη οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες και στη συγκέντρωση των πρώτων 500 υπογραφών για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της τριπλής κεραίας. «Αρνούμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα της ασυδοσίας των εταιρειών, της προχειρότητας του κράτους και των υπηρεσιών του που είναι ανίκανες να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους», αναφέρουν σε επιστολή τους κάτοικοι που έχουν συγκροτήσει και επιτροπή δράσης.

Προ ημερών κάτοικοι είδαν συνεργείο κινητής τηλεφωνίας να τοποθετεί σωλήνες για τρεις κεραίες σε δώμα τετραώροφης οικοδομής επί της οδού Δοϊράνης. Αμεσα κινητοποιήθηκαν για να μπλοκάρουν τις εργασίες, φαίνεται όμως ότι η εταιρεία προχωρά ακάθεκτη.

Κάτοικοι επισημαίνουν ότι μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία όλων των κατοίκων και πολύ περισσότερων των παιδιών του παιδικού σταθμού και των ηλικιωμένων του ΚΗΦΗ που βρίσκονται πολύ κοντά στην οικία που έχει εγκριθεί να τοποθετηθεί η κεραία σε απόσταση 150 μέτρων, των παιδιών του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του 9ου Νηπιαγωγείου, των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο ΔΟΥΚ, των αθλητών του αθλητικού κέντρου Μαγνησιακός, όπου γυμνάζονται τα παιδιά απ όλο το Βόλο και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Επίσης η κεραία βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων, όπου εκκλησιάζονται καθημερινά πολλοί ενορίτες.

«Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες ασύρματων δικτύων κινητής τηλεφωνίας προκαλεί μόνιμα και σταθερά προβλήματα υγείας όπως καρκίνου και ιδιαίτερα λευχαιμίας, μόνιμες βλάβες στη λειτουργία του εγκεφάλου, διαταραχές ύπνου, καρδιακά και κυκλοφορικά προβλήματα, απορρυθμίσεις ορμονικού συστήματος, αλλοιώσεις της σύνθεσης του αίματος, πονοκέφαλους», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Παλαιών που έχουν φροντίσει να κάνουν ενημέρωση πόρτα- πόρτα στη συνοικία και ήδη έχουν συγκεντρώσει 500 υπογραφές ενάντια στην τριπλή κεραία.

«Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και η εκκλησία μας. Την καταγγελία μας την έχουν υπογράψει πάνω από 500 άτομα και συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών. Ο νόμος αφήνει περιθώρια παρανομίας. Εκμεταλλεύονται πολίτες με οικονομικά ανταλλάγματα σε βάρος της υγείας των πολιτών. Το βασικό για μας δεν είναι, εάν οι κεραίες είναι νόμιμες (που δεν είναι) ή παράνομες, αλλά κατά πόσο είναι απειλητικές για τη δημόσια υγεία. Η ακτινοβολία βλάπτει την υγεία, έστω και εντός των ορίων που προβλέπεται από τη νομοθεσία», τονίζουν και έχουν ενημερώσει τους βουλευτές Μαγνησίας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τους υποψήφιους περιφερειάρχες, την Δημοτική Αρχή, τους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου