ΤΟΠΙΚΑ

Εφοδος επιθεωρητών στο κυλικείο

εφοδος-επιθεωρητών-στο-κυλικείο-535246

«Εφοδο» στο κυλικείο του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τους απλήρωτους εργαζόμενους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ΣΕΠΕ μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου και πραγματοποίησε έλεγχο μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην καθυστέρηση της πληρωμής του προσωπικού, αλλά και στην απασχόληση, χωρίς να τηρούνται όροι της εργατικής νομοθεσίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιθεώρηση Εργασίας βεβαίωσε συγκεκριμένες παραβάσεις και παρατυπίες που αφορούν στη μη έγκυρη πληρωμή του προσωπικού, αλλά και στη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο έλεγχος προέκυψε μετά το δημοσίευμα, αλλά και μετά από καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων, που έχουν να «δούνε το χρώμα του χρήματος» καιρό. Το σωματείο βέβαια υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση δεν ξεπερνά τον 1,5 μήνα και αυτό λόγω έλλειψης ρευστότητας, ωστόσο στοιχεία που έχουν φτάσει εις γνώση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αλλά και καταγγελίες ορισμένων εργαζομένων, κάνουν λόγο για «οφειλές» που ξεπερνούν ακόμη και τα 5.000 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ θα πρέπει να σημειωθεί ότι προκάλεσαν έντονες αναταράξεις ενώ εξηγήσεις φέρεται να ζητήθηκαν και εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου.

Την προηγούμενη Παρασκευή μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εργαζόμενοι από αυτούς που αντιδρούν για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους δέχτηκαν πιέσεις από μέλη του σωματείου, για να υπογράψουν κοινή ανακοίνωση, για να «διαψεύδουν» το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ωστόσο αρνήθηκαν, διεκδικώντας να πληρωθούν. Επίσης υπάλληλος που απασχολούνταν το τελευταίο διάστημα στο κυλικείο, της ζητήθηκε να αποχωρήσει την Παρασκευή μετά το δημοσίευμα, καθώς επρόκειτο για εργαζόμενη, που σύμφωνα με πληροφορίες, είχε «προσληφθεί» παρ’ότι οικονομικά εύρωστη και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργαζομένων που είχαν άμεση ανάγκη την απασχόληση, για λόγους επιβίωσης.

Τέλος, όσον αφορά τις καταγγελίες ότι στο κυλικείο απασχολείται και συνταξιούχος, όπως διευκρινίζονταν χθες, αποχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι μετά από απασχόληση επτά περίπου χρόνων στο συγκεκριμένο κυλικείο.

Εκ μέρους πάντως του σωματείου, μετά το δημοσίευμα, συνδικαλιστές μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επέμεναν ότι οι οφειλές τους προς τους εργαζόμενους είναι μόνο 1.500 ευρώ και ότι η καθυστέρηση οφείλονταν καθαρά στο ότι οικονομικά το κυλικείο δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου