ΤΟΠΙΚΑ

Κατάργηση της αξιολόγησης στην πράξη ζητά η ΕΛΜΕ

κατάργηση-της-αξιολόγησης-στην-πράξη-535172

«Γραμμή» για την κατάργηση στην πράξη της υλοποίησης της Αξιολόγησης στα σχολεία της Μαγνησίας, δίνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Με επιστολή της προς τους σχολικούς συμβούλους, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και τους ίδιους τους καθηγητές, η ΕΛΜΕ ζητά να ματαιωθούν όλες οι δράσεις που σχετίζονται με την Αξιολόγηση, η οποία χαρακτηρίζεται ως απόπειρα χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Οπως τονίζεται στην επιστολή, η διαδικασία της αξιολόγησης καταβαραθρώνει το κύρος των σχολικών συμβούλων, οι οποίοι μετατρέπονται από καταξιωμένοι σύμβουλοι και υποστηρικτές των εκπαιδευτικών σε επιθεωρητές και υποχείρια κακόβουλων εξουσιών. Στους διευθυντές συστήνεται να συνεχίσουν να δίνουν την προσοχή τους στην αναβάθμιση της σχολικής τους μονάδας και στη στήριξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους κι όχι σε διαδικασίες που οδηγούν σε υποβάθμιση των σχολείων.

Τέλος, καλούνται οι ίδιοι οι καθηγητές να μπλοκάρουν τη διαδικασία και να περιφρουρήσουν το δημόσιο σχολείο.

Γενική συνέλευση

Στο μεταξύ, σε αγωνιστική εγρήγορση βρίσκεται η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ενάντια στις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό τοπίο, με θύματα τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις επτά το απόγευμα, συγκαλείται στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ. «Συνεχίζουμε τον αγώνα, αντιστεκόμενοι στις πολιτικές που κατάντησαν το δημόσιο σχολείο όπως είναι σήμερα», δίνει το σήμα της έναρξης νέων αγώνων από το νέο έτος η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου