ΤΟΠΙΚΑ

«Μην καταστρέφετε τον πλανήτη μας»

μην-καταστρέφετε-τον-πλανήτη-μας-535142

Μήνυμα προστασίας της Φύσης σαν να είναι το σπίτι μας, έστειλε η πεντάχρονη Κρυσταλία – Στεφανία Τσιτρά στο 20ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Παιδιών του Προγράμματος Παιδική HELMEPA.

Η μαθήτρια του Νηπιαγωγείου Προμυρίου, εκπροσώπησε τη Θεσσαλία στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Helmepa που πραγματοποιήθηκε στο Costa Mare στην Αθήνα, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Μαζί με 12 ακόμη λιλιπούτειους μαθητές, απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν στη δική τους μικρή… Βουλή, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν περιβαλλοντικά θέματα και έλαβαν αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Θα ήθελα να πω σε όλους τους μεγάλους πως είναι καιρός πια να σταματήσουμε να καταστρέφουμε τον Πλανήτη μας. Ό,τι κάνουμε στη Φύση, θα μας γυρίσει πίσω. Η Φύση αγαπά, αλλά δε συγχωρεί. Ας στείλουμε λοιπόν σήμερα εμείς τα παιδιά, το μήνυμα αυτό σε όλον τον κόσμο. Ότι η Γη είναι το σπίτι μας και ότι πρέπει να την προστατεύσουμε», ανέφερε η μικρή Κρυσταλλία, η οποία μάλιστα εκλέχθηκε Γραμματέας του Προεδρείου.

Μέσα στο χρόνο που υπολείπεται και μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη στο νέο προεδρείο, του χρόνου τέτοια εποχή, η μαθήτρια του νηπιαγωγείου Προμυρίου, θα αναλάβει να τροφοδοτεί με ζωγραφιές και ειδήσεις για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, την ιστοσελίδα της Παιδικής HELMEPA.

Τη μικρή μαθήτρια συνόδευσαν τόσο η μητέρα της όσο και η νηπιαγωγός του σχολείου, κ. Κωνσταντίνα Καραβασίλη.

Το Νηπιαγωγείο Προμυρίου συμμετείχε για τρίτη χρονιά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Helmepa που είχε ως θέμα την «Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μικροί μαθητές μυήθηκαν στον άγνωστο για τους ίδιους θαλάσσιο κόσμο και τις ομορφιές του, ενημερώθηκαν για τα απειλούμενα είδη και κυρίως για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος. Προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Κατηγιώργη, έκαναν ανακύκλωση, έμαθαν κατασκευές από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, έπαιξαν κουκλοθέατρο και ανέβασαν θεατρικό για την αξία των καθαρών παραλιών. Συνολικά το σχολείο συμμετείχε σε 33 δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον και επιλέχθηκε ως το πιο δραστήριο στη Θεσσαλία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου