ΤΟΠΙΚΑ

«Οργώνουν» καθημερινά το κέντρο του Βόλου

οργώνουν-καθημερινά-το-κέντρο-του-β-534969

Στόχος η διευκόλυνση της κυκλοφορίας για την καλύτερη λειτουργία της πόλης και της αγοράς τις γιορτές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «οργώνουν» καθημερινά και νυχθημερόν το κέντρο της πόλης στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου τροχονομικής αστυνόμευσης τις γιορτές, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την καλύτερη λειτουργία της πόλης και της αγοράς.

Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κέντρο του Βόλου απευθύνοντας συστάσεις σε οδηγούς, προκειμένου να μην παρκάρουν παράνομα και παρεμποδίζουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

«Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, υλοποιώντας τον σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις ειδικότερες εντολές – οδηγίες και την εποπτεία του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας, εφαρμόζει κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς ειδικό σχέδιο τροχονομικής αστυνόμευσης, που περιλαμβάνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων Τροχαίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύουμε καθημερινά την εμφανή αστυνομική παρουσία, τόσο στο κέντρο της πόλης του Βόλου, όσο και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης μας», ανέφερε χθες σε δηλώσεις του στο γραφείο του στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος.

Οπως τόνισε στόχος είναι η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η διευκόλυνση των οδηγών, η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και βέβαια, πρωτίστως, η αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

«Στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων. Γι’ αυτό και η δράση μας περιορίζεται σε συστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε απ’ όλους να επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά για την ομαλή λειτουργία της πόλης», σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, πέρα από τις δράσεις της εμφανούς αστυνόμευσης, γίνονται ειδικές αστυνομικές δράσεις και διενεργούνται συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι τόσο στον τομέα της γενικής αστυνόμευσης, όσο και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπορίου, έλεγχοι γίνονται και στην αγορά για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Από τον αστυνομικό διευθυντή απευθύνθηκαν συστάσεις τόσο για την ασφαλή έξοδο, όσο και για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων προκειμένου το φετινό Πάσχα να είναι αναίμακτο.

«Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ξεκούραστοι και να έχουν καλή ψυχολογία, να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας και τα παιδιά να κάθονται στα παιδικά καθίσματα, να μην επιχειρούν αντικανονικά προσπεράσματα και να σέβονται τα όρια ταχύτητας», σημείωσε.

«Οι γυναίκες και οι άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας θέλουν να ευχηθούν σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Και αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, όπου ανακύπτουν προβλήματα, για την άμεση αντιμετώπισή τους, ώστε και την περίοδο των εορτών ο Βόλος και η Μαγνησία να είναι ασφαλείς, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του», τόνισε ο κ. Καραΐσκος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου