ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη ευκαιρία στον νεαρό που λήστεψε με απειλή όπλου ντελιβερά στο Αλιβέρι

δεύτερη-ευκαιρία-στον-νεαρό-που-λήστε-534508

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του και αφέθηκε ελεύθερος με όρους

Ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο κοντινό αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφέθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 19χρονος Ρομά, που συνελήφθη για ληστεία σε βάρος ντελιβερά στο Αλιβέρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου, όταν διανομέας τροφίμων μετέβη στην περιοχή για να δώσει πίτσα μετά από παραγγελία.

Ο 19χρονος όχι μόνο δεν του κατέβαλε το αντίτιμο, αλλά απείλησε τον ντελιβερά με όπλο.

Η εξιχνίαση της ληστεία είχε γίνει μετά από μερικές μέρες με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο δράστης συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Βέροια μετά από ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε ο ανακριτής Βόλου.

Κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί.

Εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις τους και ζήτησε «συγγνώμη». Είπε ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την παραγγελία και χρησιμοποίησε το όπλο για να απειλήσει προκειμένου να σιτισθεί.

Ο δικηγόρος του, Γεώργιος Ασημώρης, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της ανεξάρτητα από την αναστάτωση που προκλήθηκε στο θύμα. «Το γεγονός είναι ότι στο πρόσωπό του αναγνώρισε πρωτόπειρο δράστη και του έδωσε την ευκαιρία να συνετισθεί και να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο», σημείωσε.

Επισημαίνεται ότι ο 19χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Επίσης, είναι πατέρας ενώ βρέφους μόλις 10 ημερών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου