ΤΟΠΙΚΑ

«Μετέωροι» καθηγητές στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

μετέωροι-καθηγητές-στα-πρότυπα-και-533681

Ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις για τη διετή θητεία τους στα νέου τύπου σχολεία

«Μετέωροι» είναι προς το παρόν εκπαιδευτικοί που θα υπηρετήσουν στα πειραματικά 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας και στα πρότυπα 2ο Γυμνάσιο και 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Καθηγητές που επέλεξαν να παραμείνουν και να στελεχώσουν τα νέου τύπου σχολεία, χάνοντας τις οργανικές τους θέσεις, δεν έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους ούτε καν τις αποφάσεις για τη διετή θητεία τους στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

«Ακόμη και σήμερα (σ.σ. χθες) περιμένουμε την απόφαση για τη διετή θητεία μας στα νέου τύπου σχολεία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχουν οργανικές, είμαστε στη διάθεση και άρα στην ανασφάλεια», διαμαρτύρονται καθηγητές, οι οποίοι προχθές, βρέθηκαν στην κυριολεξία στον αέρα. Με το κλείσιμο των σχολείων έπρεπε να παρουσιαστούν στην… έδρα τους, χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι.

Μάλιστα επικράτησε αναστάτωση, με τη λύση να δίνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Τους κάλεσε να παρουσιαστούν υπηρεσιακά στη Διεύθυνση, από τη στιγμή που δεν έχουν ούτε οργανικές θέσεις ούτε έχουν εκδοθεί αποφάσεις για την τοποθέτησή τους στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία.

Το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί μόλις υπογραφούν οι αποφάσεις, βάσει των οποίων οι εκπαιδευτικοί που επέλεξαν να παραμείνουν για να στελεχώσουν τις νέου τύπου σχολικές μονάδες, θα υπηρετήσουν σε αυτές για δύο χρόνια και στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν θα αξιολογηθούν για να ανανεώσουν τη θητεία τους για επιπλέον τέσσερα χρόνια.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν θέλησαν να «ρισκάρουν» στα πειραματικά και πρότυπα, μετά από αιτήσεις τους έλαβαν οργανικές θέσεις σε άλλες σχολικές μονάδες όπου θα συνεχίσουν τον εργασιακό τους βίο.

Υπενθυμίζεται ότι η απώλεια των οργανικών θέσεων ήταν το μεγάλο «αγκάθι» για την εκπαιδευτική κοινότητα, που εξ αρχής αντέδρασε στη δημιουργία πειραματικών και πρότυπων σχολείων και μάλιστα με μονομερή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων που ήταν αρνητικοί στην αλλαγή των σχολείων τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου