ΤΟΠΙΚΑ

Πασχαλινός μποναμάς από την ΕΒΟΛ

πασχαλινός-μποναμάς-από-την-εβολ-533664

Αρνιά, τυροκομικά, διατακτικές και «χαρτζιλίκι» για τέσσερις μαθητές σε πραγματική ανάγκη

Πασχαλινός μποναμάς από την ΕΒΟΛ για τις οικογένειες τεσσάρων μαθητών από τη Μαγνησία, που διαβιούν σε συνθήκες ένδειας. Τα τέσσερα περιστατικά μαθητών, που έχουν απασχολήσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν άφησαν ασυγκίνητη την ΕΒΟΛ, που εντελώς αθόρυβα χθες φρόντισε όχι μόνο να τους στρώσει το πασχαλινό τραπέζι, αλλά επιπλέον να τους βοηθήσει και οικονομικά.

Ο «Γολγοθάς» μαθητή κεντρικού Λυκείου του Βόλου που δεν μπορεί ούτε καθημερινές του ανάγκες να εξυπηρετήσει καθώς τους τελευταίους τέσσερις μήνες ζει χωρίς ρεύμα στο σπίτι του, ήταν το πιο πρόσφατο περιστατικό που άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές της ΕΒΟΛ.

Δεν ξεχάστηκαν όμως ούτε οι τρεις μαθητές η τραγική ιστορία των οποίων έθεσε σε συναγερμό την εκπαιδευτική κι όχι μόνο οικογένεια από την έναρξη του έτους. Μαθητής διάβαζε με φως από γκαζάκι, μαθήτρια κάτω από το στύλο δημοτικού φωτισμού, άλλο παιδί δεν πήγαινε στο σχολείο γιατί δεν μπορούσε να μελετήσει στο σπίτι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης και δεν ήθελε να πιαστεί αδιάβαστο.

Για λογαριασμό τους, φορτηγό της ΕΒΟΛ ξεφόρτωσε όλα τα καλά χθες το μεσημέρι, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να μπορέσουν οι τέσσερις ανήλικοι και οι οικογένειές τους να κάνουν Πάσχα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, φορτηγό της ΕΒΟΛ παρέδωσε στα γραφεία τους οβελίες για τις τέσσερις οικογένειες, γαλακτοκομικά προϊόντα, διατακτικές επιταγές των 50 ευρώ για τα ψώνια των γιορτών από το σούπερ μάρκετ και από ένα «γερό» χαρτζιλίκι των 1.000 ευρώ στον καθένα για να καλύψουν οι μαθητές τις άμεσες ανάγκες τους.

«Τα προϊόντα παραλάβαμε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων που πηγαίνουν οι τέσσερις μαθητές μας προκειμένου με κάθε διακριτικότητα να δοθούν στις οικογένειές τους για τις γιορτές του Πάσχα», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης χθες το μεσημέρι.

«Ευχόμαστε του χρόνου το Πάσχα κανένας συμπολίτης μας να μην έχει παρόμοιο πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου- ΕΒΟΛ, κ. Νικήτας Πρίντζος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου