ΤΟΠΙΚΑ

Κατάργηση δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

κατάργηση-δικαιωμάτων-των-εκπαιδευτ-851206

Ολα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών θίγονται από το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή αλλά και από το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για το λόγο αυτό δάσκαλοι και καθηγητές συστρατεύονται και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να καταργηθούν τα μέτρα.

Αυτό τονίστηκε τόσο από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Δημήτρη Μπράτη, όσο και από το μέλος της ΟΛΜΕ κ. Ελένη Ζωγραφάκη, που επισκέφθηκαν το Βόλο για να μιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς για το πολυνομοσχέδιο.
Η κ. Ζωγραφάκη επεσήμανε πως τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί κι όσα πρόκειται να ψηφιστούν έχουν στόχο την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς.
«Προωθείται η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, η απαξίωση του εκπαιδευτικού. Θα υπάρξουν απολύσεις ωρομισθίων και αναπληρωτών και χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στους δρόμους», σημείωσε η κ. Ζωγραφάκη.
Η ίδια υποστήριξε πως χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες απ’ όλους τους εργαζομένους, οι οποίοι πρέπει να παλέψουν ενάντια στα νέα μέτρα, ενώ ανέφερε πως η ΟΛΜΕ ήδη δραστηριοποιείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει όλες τις χώρες.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Μπράτης δήλωσε πως η νέα σχολική χρονιά θα βρει τα σχολεία άδεια από εκπαιδευτικούς, καθώς θα παραμείνει μόλις το 1/3 αυτών, εξαιτίας όλων των περικοπών που θέλει το πρόγραμμα σταθερότητας.
Ο κ. Μπράτης τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούν για την κατάργηση όλων αυτών των μέτρων και σχολίασε πως πάντα την κρίση την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και όχι οι έχοντες.
Αναφορικά με την αποχή των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων που προτείνει η ΟΛΜΕ για τις 28 Μαΐου, διότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη κονδύλι για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σ’ αυτές, η κ. Ζωγραφάκη ανέφερε πως εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, τότε η ΟΛΜΕ θα καλέσει σε αποχή τους εκπαιδευτικούς κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου