ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 48χρονου Βολιώτη για απάτη με αγορά ακινήτου

καταδίκη-48χρονου-βολιώτη-για-απάτη-με-α-532079

Επεισε ενδιαφερόμενο επενδυτή να καταβάλει το ποσό των 4.000 ευρώ ως προκαταβολή – αρραβώνα για την αγορά ακινήτου στο Πήλιο και στη συνέχεια δεν επέστρεψε το ποσό αυτό αν και η αγοραπωλησία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή τριετίας και εφέσιμη επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 48χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απάτης, το οποίο τελέστηκε τον Αύγουστο του 2011.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 48χρονος είχε πείσει ψευδώς τον ενδιαφερόμενο επενδυτή ότι με την καταβολή ποσού ύψους περίπου 7.000 ευρώ σε τράπεζα θα κατάφερνε να άρει την προσημείωση υποθήκης και έτσι να του πουλήσει το ακίνητο.

Ο 48χρονος άρπαξε τα χρήματα, ενώ άρση της προσημείωσης δεν έγινε ποτέ, καθώς στην επίμαχη τράπεζα ο κατηγορούμενος είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από την περαιτέρω πορεία της έρευνας προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι η τράπεζα δεν θα ενέκρινε την άρση της προσημείωσης υποθήκης, καθώς ανάλογο αίτημά του είχε απορριφθεί στο παρελθόν.

Στις οχλήσεις του επενδυτή για επιστροφή των χρημάτων του, ο κατηγορούμενος δεν απέδωσε τα χρήματα ποτέ, αλλά ιδιοποιήθηκε το ποσό παράνομα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου