ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησε τα προϊόντα του Νομού Μαγνησίας

τίμησε-τα-προϊόντα-του-νομού-μαγνησία-437048

Το περίπτερο του Γραφείου Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας στη 19η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2010» επισκέφθηκε προχθές ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, καθώς και πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Λούκα Κατσέλη, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Μαγκριώτη, Θεοδώρα Τζάκρη και Μιχάλη Καρχιμάκη.

«Στηρίζοντας το θεσμό της σημαντικής αυτής εμπορικής έκθεσης, αξιοποιούμε παράλληλα την ευκαιρία για να προβάλουμε τα τοπικά μας προϊόντα και να δημιουργήσουμε δίκτυα συνεργασίας με τη Θράκη», είπε ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας στο χώρο του περιπτέρου της έκθεσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ ο κ. Παπανδρέου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα των γυναικείων συνεταιρισμών της Μαγνησίας, καθώς και για τα προϊόντα της ΕΨΑ, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τη γεύση της λεμονάδας.

Ο κ. Πεταλωτής ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως η Νομαρχία Μαγνησίας είναι ίσως μία από τις λίγες Νομαρχίες της χώρας που προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στην εμπορική έκθεση της Θράκης, ακριβώς γιατί έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στον τομέα της στήριξης των τοπικών προϊόντων, της δικτύωσης με άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και πλούσια δράση στο χώρο του καταναλωτικού κινήματος και της προστασίας του καταναλωτή, σε συνεργασία με τις οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή της περιοχής.

Στη συζήτηση του πρωθυπουργού με το νομάρχη Μαγνησίας εθίγη και το ζήτημα της δημιουργίας ενός συμφώνου ποιότητας τοπικών προϊόντων σε πανθεσσαλικό επίπεδο, που θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη προώθηση των τοπικών προϊόντων σε περιόδους κρίσης και θα λειτουργήσει παράλληλα και ως μοχλός πίεσης και για τη μείωση των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών που εκπροσωπούν την τοπική και περιφερειακή παραγωγική ταυτότητα.

Ο κ. Παπατόλιας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παπανδρέου να επισκεφτεί τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, προκειμένου να στηρίξει αλλά και να ενθαρρύνει παρόμοιες πρωτοβουλίες με την παρουσία του, οι οποίες είναι χρήσιμες, αλλά και αναγκαίες στη σημερινή δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου