ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησιώτικες επιχειρήσεις στην 11η OLIO CAPITALE στην Τεργέστη

μαγνησιώτικες-επιχειρήσεις-στην-11η-olio-capitale-531782

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Ελληνο – Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Γραφείο Βόλου συμμετείχε, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην Έκθεση Ελαιολάδου Olio Capitale που πραγματοποιήθηκε 4 με 7 Μαρτίου 2017 στην Stazione Maritima στην Τεργέστη της Ιταλίας. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και οι ελιές ήταν τα προϊόντα που προβλήθηκαν, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον εκφράστηκε και για τα βότανα της Μαγνησίας.

Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις της Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ελιάς και του ελαιολάδου, καθώς επίσης και των βοτάνων. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βούκουτος, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – Περιφερειακού Γραφείου Βόλου, κ. Γιώργος Μαλαμάκης.

Οι ελιές, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα βότανα από τη Μαγνησία, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον Ιταλών επιχειρηματιών αλλά και των επισκεπτών της Έκθεσης, που ζήτησαν να ενημερωθούν περισσότερο από τους εκπροσώπους της περιοχής μας για τα παραγόμενα προϊόντα και την υψηλή διατροφική τους αξία. Από αυτές τις συναντήσεις προέκυψε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασία των μαγνησιωτικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες ιταλικές..

Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη χρονιά που το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ελιάς και έξτρα παρθένου ελαιολάδου, καθώς υπήρχε σημαντικό ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Τεργέστης και πιο συγκεκριμένα με την Πρόξενο της Ελλάδος κ. Μαρίνα Κέδρου – Παππά και τον Πρόεδρο της Ιστορικής Κοινότητας των Ελλήνων της Τεργέστης κ. Στέλιο Ρίτσο.

Μάλιστα, από κοινού την Κυριακή της Ορθοδοξίας παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, όπου πραγματοποιήθηκε περιφορά των εικόνων στην κεντρική πλατεία της Τεργέστης. Εκεί, ακολούθησε συνάντηση των τριών ορθόδοξων εκκλησιών της πόλης (της ελληνικής, της σερβικής και της ρουμανικής), που κατέληξε στον σερβικό ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα.

Στην συνέχεια, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Τεργέστη δέχτηκε στο Προξενείο τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τους ξενάγησε στους χώρους και τους παρουσίασε το ιστορικό αρχείο του Προξενείου.

Στην συνάντηση που έγινε, η Πρόξενος επεσήμανε προς τον κ. Μπασδάνη τη διάθεσή της να συμβάλλει στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Τεργέστης και Μαγνησίας, ενώ ανακοίνωσε πως επίκειται η αποκάλυψη της προτομής του Ρήγα Φεραίου, καθόσον είναι γνωστό ιστορικά πως στην πόλη αυτή συνελήφθη ο μεγάλος λόγιος της Επανάστασης του 1821. Η κ. Μαρίνα Κέδρου – Παππά τόνισε την σημασία της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην εν λόγω εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου