ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται η ανέγερση του 5ου νηπιαγωγείου Βόλου

δημοπρατείται-η-ανέγερση-του-5ου-νηπια-531780

Την έγκριση δημοπράτησης ενός νέου σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του 5ου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Βόλου, το οποίο θα ανεγερθεί στη συνοικία Καραγάτς (Ογλ – Εθνικής Αντιστάσεως) δίπλα από το μεγάλο εκπαιδευτικό συγκρότημα της περιοχής, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1.170.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βόλου.

Οπως επισήμανε ο Κ. Αγοραστός: «Με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη «διαγενεακές» πολιτικές. Δηλαδή το τι κληροδοτούμε στο μέλλον. Και εμείς σήμερα κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, της περιοχής. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Παράλληλα, με έργα όπως αυτό δημιουργούμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι: «η δημοπράτηση ενός ακόμη έργου του Δήμου Βόλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, και μάλιστα ενός ακόμη σχολικού κτιρίου, είναι αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού και της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, η οποία αποδίδει πολύ συγκεκριμένους καρπούς».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του 5ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βόλου, δυναμικότητας 50 παιδιών.

Το οικοδομικό τετράγωνο αποτελεί ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα, όπου βρίσκεται το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στο οποίο σήμερα στεγάζεται και το 5ο Νηπιαγωγείο), το 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο & το 1ο Λύκειο Βόλου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται πλέον η δημοσίευση του διαγωνισμού από το Δήμο Βόλου, δικαιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει πριν το τέλος του 2015.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου