ΤΟΠΙΚΑ

Καμία ενημέρωση για τον Τάκη Πολίτη

καμία-ενημέρωση-για-τον-τάκη-πολίτη-851206

Την απέλαση των 663 ακτιβιστών εντός των επόμενων 48 ωρών ανακοίνωσε το Ισραήλ. Μεταξύ των ακτιβιστών είναι και 31 Έλληνες αλλά και ο Βολιώτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τάκης Πολίτης, για τον οποίο δεν υπάρχει μέχρι και αυτή τη στιγμή η παραμικρή ενημέρωση.

Από το ξημέρωμα της Κυριακής που οι Ισραηλινοί επιχείρησαν το ρεσάλτο κατά της ειρηνευτικής αποστολής στη Γάζα τα ίχνη του Τάκη Πολίτη έχουν χαθεί και η επικοινωνία μαζί του, όπως και με τους υπόλοιπους 31 Έλληνες που έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές αρχές, είναι ανέφικτη.

Μόλις χθες η σύζυγος του, που έχει μεταβεί στην Αθήνα, είχε μια απλή ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών πως όλοι οι Έλληνες που κρατούνται στο Ισραήλ είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς ωστόσο να της δοθεί καμία άλλη πληροφορία για την κατάσταση του Τάκη Πολίτη ή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Η τελευταία φορά που ο Βολιώτης πανεπιστημιακός επικοινώνησε από το κινητό του τηλέφωνο ήταν το ξημέρωμα της Κυριακής στις 5.57, όταν και οι Ισραηλινοί ανέβαιναν στο πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με γάντζους, αναφέροντας πως από εκείνο το λεπτό και μετά ήταν όλοι κρατούμενοι. Από εκείνη τη στιγμή η τύχη του Τάκη Πολίτη αγνοείται, αφού δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Μεταξύ των ακτιβιστών που κρατούνται και πρόκειται να απελαθούν υπάρχουν και 16 άτομα τα οποία αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στις ισραηλινές Αρχές, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη διαδικασία είχε συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της αποστολής, προκειμένου όσοι μείνουν να υποβάλουν μηνύσεις κατά του Ισραήλ για την επέμβαση και όσοι επιστρέψουν να μπορούν να διηγηθούν το τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της αιματηρής επίθεσης στον επονομαζόμενο «Στόλο της Ελευθερίας». Να αναφερθεί πως δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν σε αυτά τα 16 άτομα είναι και ο Τάκης Πολίτης.

Πάντως ιδιαίτερη ανησυχία για την τύχη του Τάκη Πολίτη εξέφρασαν χθες για ακόμη μια φορά μέλη της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα», καθώς οι μαρτυρίες των έξι ατόμων που επέστρεψαν χθες το πρωί στην Ελλάδα είναι πράγματι ανατριχιαστικές. Ξυλοδαρμός, ηλεκτροσόκ και συνεχής κακοποίηση από τις ισραηλινές αρχές είναι μερικές από τις εικόνες που ζωντάνεψαν οι έξι ακτιβιστές, ωστόσο διαβεβαίωσαν πως όσοι Έλληνες έχουν μείνει πίσω παρά το ξύλο και την κακομεταχείριση που έχουν υποστεί είναι καλά στην υγεία τους.

Να σημειωθεί εδώ πως χθες το απόγευμα η ισραηλινή δικηγόρος και γνωστή ακτιβίστρια Λέα Τσεμέλ συναντήθηκε με τις Ελληνίδες κρατούμενες του Στολίσκου της Ελευθερίας, Θεοχαράτου Αικατερίνη, Ψαρρά Μαρία, Τσαβάλου Αφροδίτη, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλου Δήμητρα, οι οποίες και όπως διαβεβαίωσε είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο στους άντρες κρατούμενους οι ισραηλινές αρχές δεν επέτρεψαν επαφή με δικηγόρο.

Το γεγονός καταγγέλλουν χθες με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Π.Θ. και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί εδώ πως η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εμπάθεια και μίσος» των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην προχθεσινή πορεία αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της επιθετικότητας και των εγκλημάτων του Ισραήλ ακούστηκαν αντικομμουνιστικά συνθήματα απέναντι από τα γραφεία του κόμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου