ΑΛΜΥΡΟΣ

Ρέμα απείλησε βιοτεχνία στο Κρόκιο

ρέμα-απείλησε-βιοτεχνία-στο-κρόκιο-530356

Βιοτεχνία δασικών υλών στο Κρόκιο «απειλήθηκε» χθες από τα ορμητικά νερά ρέματος που άρχισε να υπερχειλίζει. Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας, που βρίσκεται δίπλα από το ρέμα, επικοινώνησε αναστατωμένος με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, υποστηρίζοντας ότι η βιοτεχνία του κινδύνευε να πλημμυρίσει.

Άμεσα κινητοποιήθηκε συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το οποίο δημιούργησε αναχώματα. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, που επέβλεψε τις εργασίες, τα νερά ήταν οριακά να μπουν στο εργοστάσιο. «Αυτή την περίοδο, με το λιώσιμο του χιονιού, ρέματα και χείμαρροι, κατεβάζουν μεγάλο όγκο νερών, με αποτέλεσμα να «φουσκώνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κίνδυνος για την ασφάλεια της κυκλοφορίας προκαλείται από τις απανωτές κατολισθήσεις που καταγράφονται τα δύο τελευταία 24ωρα στον ορεινό όγκο του Πηλίου. Εξαιτίας του όγκου του νερού από το λιώσιμο του χιονιού, οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς.

Τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν σημειωθεί δύο κατολισθήσεις από το ύψος των Σταγιατών έως και την Πορταριάς, τρεις κατολισθήσεις στο Ξουρίχτι και μία μεταξύ Καραβώματος και Χανίων.

«Έχουμε μόνιμα μηχάνημα στο Πήλιο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα να κλείνει η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα του δρόμου από τις πέτρες και τα χώματα που πέφτουν», είπε η κ. Κολυνδρίνη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου