ΤΟΠΙΚΑ

Let΄s do it Greece λέει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας

let΄s-do-it-greece-λέει-και-η-περιφέρεια-θεσσαλίας-530286

Κεντρική συντονιστική συνάντηση σε επίπεδο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε για τη διοργάνωση του Let’s do it Greece 2017 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Το Let’s do it Greece, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μια πρωτοβουλία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, όπου πανελλαδικά, φορείς, εθελοντές και απλοί πολίτες θα συνενωθούν πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είπε ότι: «Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Ως αιρετή Περιφέρεια, με αποφασιστικότητα δίνουμε καθημερινή μάχη με έμφαση στο στόχο για καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό εντάξαμε, υλοποιούμε, συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε περιβαλλοντικά έργα-δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία όλα αυτά τα χρόνια. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό».

Πρέπει όλοι μας να έχουμε την αίσθηση του περιβαλλοντικού καθήκοντος ώστε να το προφυλάξουμε, διαφυλάσσοντας και τη ζωή του πλανήτη μας, επισήμανε, και πρόσθεσε ότι «η λύση στην –υπαρκτή– οικονομική κρίση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά μέσα από τη διάσωσή του, την προστασία του, την ανάδειξή του και την ενθάρρυνση καινοτόμων δράσεων που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. Σας ευχαριστώ όλους του φορείς, συλλόγους, εθελοντές που βρίσκεστε σήμερα εδώ, και εύχομαι καλή επιτυχία στην δράση, που ελπίζω να είναι η απαρχή μιας σειράς ανάλογων δραστηριοτήτων και στο μέλλον».

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.letsdoitgreece.org.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου