ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός των συνταξιούχων εμπόρων

προβληματισμός-των-συνταξιούχων-εμπ-530272

Το κλίμα ανασφάλειας, που βιώνουν όλες οι τάξεις των επαγγελματιών, υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Μαγνησίας ΟΑΕΕ-ΤΑΕ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ψηφίστηκε ο Κώστας Κεχαΐδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Κοντονίνας, κάνοντας τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου ΔΣ, αναφέρθηκε στα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους εμπόρους, προτάσσοντας τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μείωση του αφορολόγητου, που συνεπάγονται νέα βάρη στους ώμους των συνταξιούχων, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καταστρέφεται ουσιαστικά η κοινωνική ασφάλιση».

«Δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, τον οποίο επιθυμούν να εφαρμόσουν οι κυβερνώντες από φέτος και όχι από το 2019 όπως είχε ψηφιστεί αρχικά. Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο απερχόμενος πρόεδρος των συνταξιούχων εμπόρων. Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι καλούνται να καταβάλουν εισφορές στον ασφαλιστικό τους φορέα ανάλογες με τα εισοδήματά τους, ενώ το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.800 ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται υψηλότερη φορολογία και κατά συνέπεια μεγαλύτερες υποχρεώσεις.

Κοινό αίτημα είναι «να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια των μνημονίων, η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, για να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Όταν μας καταρρακώνουν τη διαβίωση, πως θα ζήσουμε» διερωτήθηκε ο κ. Κοντονίνας.

Κλείνοντας, ο απερχόμενος πρόεδρος, επεσήμανε ότι οι συνταξιούχοι έμποροι συμπαρατάσσονται με τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο στο σύνολό του, διότι «η έλλειψη χρημάτων, φέρνει στάση εμπορίου» όπως επεσήμανε ο ίδιος, ενώ κατέστησε σαφές ότι το πλαίσιο των διεκδικήσεων είναι κοινό για όλους, εν ενεργεία και συνταξιούχους επαγγελματίες του κλάδου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου