ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργία ενός Δικτύου Πολιτισμού στο Πήλιο πρότεινε η Λυδία Κονιόρδου

δημιουργία-ενός-δικτύου-πολιτισμού-σ-530261

Η υποψήφια ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στη περιοχή της Μαγνησίας επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη το Δήμο Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή συνοδευόμενη από την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κλείτσα Ιωάννη, Τσερκέζη Κατερίνα και Κατσιούρα Σταύρο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλίας Νοτίου Πηλίου», όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνα Νικόλαο και τον αντιδήμαρχο και υποψήφιο Δήμαρχο κ. Παπαδημητρίου Μιλτιάδη.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Φορτούνας ευχαρίστησε τη κ. Παπανάτσιου και τη κ. Κονιόρδου για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα ώστε να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα της περιοχής όπως η αναστύλωση του παλιού Δημαρχείου Αργαλαστής, η χρηματοδότηση της κατασκευής δικτύων ύδρευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της δημιουργίας αθλητικών χώρων, την ένταξη των αλιευτικών καταφυγίων στο ΕΠΑΛΘ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τη κα. Κονιόρδου καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας της στο ΥΠΠΟΑ προετοιμάστηκε ο φάκελος για το χαρακτηρισμό του νησιού Τρίκερι ως Τόπος Ιστορικής Μνήμης, ενώ η σχετική τελική απόφαση υπογράφηκε από τη νυν Υπουργό Πολιτισμού κα. Ζορμπά.

Η κα Κονιόρδου υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της στο ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο της στήριξης της αποκέντρωσης και της δίκαιης πολιτιστικής ανάπτυξης ενισχύθηκαν αξιόλογες δράσεις και φεστιβάλ στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου

Επίσης πρότεινε, μετά από ώριμες εισηγήσεις των φορέων, να δημιουργηθεί στο Πήλιο ένα Δίκτυο Πολιτισμού, το οποίο σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Καλντεριμιών Πηλίου και τη σημαντική εθελοντική προσφορά τους στη διάνοιξη και διατήρηση των παραδοσιακών καλντεριμιών, θα αναδείξει το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Αυτό όπως είπε χαρακτηριστικά “Με επίκεντρο τον πολιτισμό και με ολιστική προσέγγιση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην περιοχή μία ήπια, βιώσιμη ανάπτυξη, που θα συμπαρασύρει τον εναλλακτικό τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, την ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, τις υγιείς επιχειρήσεις. Έτσι το Πήλιο θα μπει στο χάρτη, όχι μόνο για την φυσική ομορφιά και τα νεώτερα μνημεία του, αλλά σαν ένας πιλότος υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον Άγιο Λαυρέντιο τη Δευτέρα 29 Απριλίου, η κα. Κονιόρδου είχε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με αναπτυξιακούς φορείς και την ομάδα εργασίας του μουσικού χωριού για το θέμα της δημιουργίας του Δικτύου Πολιτισμού και την ανάπτυξη συνεργασιών σε ολόκληρο το Πήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου