ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν δειγματοληψίες στις ακτές κολύμβησης

ξεκίνησαν-δειγματοληψίες-στις-ακτές-53013

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, αναφορικά με τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης, της έκδοσης αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας θαλασσίων υδάτων, της ανάγκης για την συστηματική παρακολούθηση των ακτών κολύμβησης για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ξεκίνησε, δειγματοληπτικούς ελέγχους θαλασσινού νερού.

Οι δειγματοληψίες, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, δηλαδή πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του έτους 2018, στις κολυμβητικές ακτές όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας. Από τους ελέγχους θα προκύψουν αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών και με βάση αυτών θα διαπιστωθούν τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε έγκαιρα και πριν την έναρξη της νέας κολυμβητικής περιόδου τις δειγματοληψίες σε κολυμβητικές ακτές. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, προκειμένου να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τα όρια της καταλληλότητας του θαλασσινού νερού, με μοναδικό σκοπό την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε παραλίες του Νομού μας θα δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προς ενημέρωση όλων των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου