ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάζεται η μελέτη για το μονοπάτι του Πηλίου

παρουσιάζεται-η-μελέτη-για-το-μονοπάτ-529873

Παρουσίαση της μελέτης για το μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, στο Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού» και συνεργαζόμενους φορείς, που θα βρίσκονται στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα. Περιλαμβάνει καταγραφή της περιοχής του Μεγάλου Μονοπατιού, μεθοδολογία, ανάλυση ανά σκέλος διαδρομής, σήμανση και λοιπά συγκεντρωτικά στοιχεία, και θα γίνει από τους μελετητές, Τριαντάφυλλο Αδαμακόπουλου, πολιτικό μηχανικό και Αικατερίνη Ζαγκαρέτου, δασολόγο.

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», του οποίου εμπνευστής είναι ο Νίκος Μαγγίτσης και μελετητής ο Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, υλοποιείται πλέον με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Σε συνεργασία με τους Δήμους, την Εκπαίδευση, τους τουριστικούς επιχειρηματίες της κάθε περιοχής και με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών φορέων και πολιτών, με «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» θα ξαναγίνουν τα μονοπάτια προσβάσιμα και ελκυστικά, τονώνοντας έτσι τις τοπικές οικονομίες με ένα σημαντικό παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης – τον περιπατητικό τουρισμό – και προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τα τοπικά προϊόντα, την γαστρονομία και τις ομορφιές του Πηλίου με τρόπο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον.

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να κάνουμε γνωστό, ότι η προγραμματιζόμενη δράση είναι ενταγμένη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που συντονίζει η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και έλαβε την αιγίδα της.

Ο μελετητής του έργου, πολιτικός μηχανικός Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, παλιός ορειβάτης, από τις αρχές Απριλίου με τη συνάδελφό του, δασολόγο Κατερίνα Ζαγκαρέτου, περπάτησαν για 9 ημέρες τα 160,8 χιλιόμετρα του μονοπατιού, κάνοντας την αποτύπωσή του», υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω δράσης.

Το τεύχος της μελέτης ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιο, στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα. Η παρουσίαση θα γίνει και με την παρουσία του αποκλειστικού χορηγικού Ομίλου της ΑΓΕΤ και συνεργαζομένων φορέων.

Στη συνέχεια προγραμματίζεται η λήψη των σχετικών αδειών, και αμέσως οι εργασίες να αρχίσουν στο τέλος του Ιουλίου.

Πριν την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί νέα πληρέστερη και οριστική πλέον παρουσίαση στους Δήμους μέσω των οποίων θα διέλθει «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», τους οποίους «θεωρούμε άμεσους συνεργάτες της μεγάλης προσπάθειας αυτής, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας θα απευθύνονται στις κοινωνίες που εκπροσωπούν», υπογραμμίζει η «Μαγνήτων Κιβωτός».

Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, ώστε τον Οκτώβριο του 2021 να γίνουν τα εγκαίνια του μεγάλου μονοπατιού του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου