ΤΟΠΙΚΑ

«Διαρροή» προς το Μύλο των Ξωτικών

διαρροή-προς-το-μύλο-των-ξωτικών-529827

Ορδές Βολιωτών φεύγουν καθημερινά με πούλμαν τουριστικών γραφείων για το Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Τουλάχιστον επτά λεωφορεία, δηλαδή περίπου 280 Βολιώτες, σε καθημερινή βάση, μετακινούνται προς τη γειτονική θεσσαλική πόλη, για να μπουν στο πνεύμα των γιορτών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η διαρροή, δεν έχει αντίκτυπο μόνο στη χριστουγεννιάτικη τουριστική κίνηση, αλλά και στην ίδια την εμπορική αγορά, που περίμενε ότι το Χωριό του Αϊ Βασίλη στο Βόλο θα λειτουργούσε ως τουριστική ατραξιόν για την τόνωση της οικονομίας της πόλης. Η προσπάθεια για την καθιέρωση του θεσμού, είναι ακόμη στην αρχή της. Το παγοδρόμιο, τα παιχνίδια και τα σπιτάκια, δίνουν γιορτινό χρώμα στην πόλη του Βόλου, που έχει -για πρώτη φορά- να παρουσιάσει το δικό της χριστουγεννιάτικο… στέκι, χρειάζεται όμως την προσπάθεια να στηρίξουν και οι ίδιοι οι πολίτες.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, οπότε και η αγορά του Βόλου παρέμεινε ανοιχτή στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τα εμπορικά «στέναζαν». Η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη και πολύ περισσότερο η κατανάλωση.

Οπως κατήγγειλε στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το μέλος Βασίλης Χριστοδουλιάς, «εκείνη την ημέρα ο Βόλος βογκούσε και τα Τρίκαλα έτριβαν τα χέρια τους».

Σύμφωνα με το μέλος του Επιμελητηρίου και τουριστική πράκτορα, Θέκλα Καμμένου, τη συγκεκριμένη Κυριακή, έξω από το Μύλο των Ξωτικών ήταν παρκαρισμένα 350 λεωφορεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 20 από Βόλο, που σημαίνει ότι σχεδόν 1.000 Βολιώτες, έφυγαν από το Βόλο, διασκέδασαν στα Τρίκαλα και διοχέτευσαν στην εκεί αγορά τα χρήματα που θα ξόδευαν υπό διαφορετικές συνθήκες στην πόλη τους.

Οπως αναφέρει η κ. Καμμένου, η κίνηση για το Μύλο των Ξωτικών έχει ξεκινήσει ήδη από τις 6 Δεκεμβρίου. Πέρυσι, η κίνηση είχε διαρκέσει έως και τα Θεοφάνεια. Σχολεία, φροντιστήρια και διάφορες ομάδες από το Βόλο, απευθύνονται στα τουριστικά γραφεία και ζητούν τη διοργάνωση μονοήμερων εκδρομών στα Τρίκαλα, προκειμένου να επισκεφθούν το Μύλο των Ξωτικών.

«Ως τουριστικά γραφεία και ακόμη και με μειωμένες τιμές, εξασφαλίζουμε μια δουλειά για 20 περίπου ημέρες. Προσωπικά όμως θα με ενδιέφερε να είχε κι ο Βόλος μια αντίστοιχη επένδυση, που φυσικά δεν θα σταματούσε τις επισκέψεις Βολιωτών στα Τρίκαλα, θα έφερνε όμως άλλους Θεσσαλούς στην πόλη μας», σημείωσε η κ. Καμμένου.

«Ψαλίδια» στις επιχορηγήσεις

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, επιχειρεί να φέρει το πνεύμα των γιορτών στην οδό Ερμού με στόχο να τονώσει την κατανάλωση. Επέκταση της μεγαφωνικής εγκατάστασης και στους κάθετους στην Ερμού

δρόμους, μοίρασμα μπαλονιών στους λιλιπούτειους καταναλωτές με ευχές από τον εμπορικό σύλλογο και βράβευση της καλύτερης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας, θα είναι οι δράσεις της αγοράς, η οποία επιχορηγείται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας με ποσό 4.000 ευρώ.

Το αίτημα επιχορήγησης ήρθε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Μόνο που «έπεσε»… ψαλίδι. Αντί των 6.500 ευρώ που ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, άναψε φως για την εκταμίευση μόλις 4.000 ευρώ και αντί για τις 5.000 ευρώ που από κοινού ζήτησαν οι δύο φορείς του Αλμυρού, Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και Σύλλογος Διασκέδασης, θα δοθεί επιχορήγηση 2.000 ευρώ.

Μάλιστα από το νέο έτος, το εμπορικό τμήμα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αναμένεται να αναλάβει τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Βόλο, οι οποίες θα αφορούν σε στοχευμένες δράσεις, με σκοπό να συγκρατήσουν το καταναλωτικό κοινό της πόλης εντός τειχών…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου