ΤΟΠΙΚΑ

Πίσω στη σχολική ύλη

πίσω-στη-σχολική-ύλη-529714

«Τρεχάτε ποδαράκια μου»… για τους μαθητές της γ’ τάξης τεσσάρων Γενικών Λυκείων του Βόλου, που έχουν μείνει πίσω στη διδακτέα σχολική ύλη. Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι μαθητές θα κληθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος στα σχολικά μαθήματα, ενόψει μάλιστα και των πανελληνίων εξετάσεων.

Χθες, επιτροπή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εξέτασε την πορεία της διδακτέας ύλης στη γ’ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Διαπίστωσε πρόβλημα στην πορεία των μαθημάτων στα μαθήματα Φυσικής, Βιολογίας και Χημείας, μαθήματα εξεταζόμενα στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η καθυστέρηση βεβαίως δεν είναι τυχαία. Τα έξι κενά καθηγητών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της ύλης στα μαθήματα.

Οι θέσεις δεν καλύφθηκαν παρά μόνο με την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου μαθημάτων, με αποτέλεσμα από το νέο έτος, οι μαθητές να αναγκαστούν να δώσουν… αγώνα ταχύτητας για να καλύψουν την ύλη.

Προβλέπεται μείωση των ωρών σε μαθήματα που η ύλη βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο και περισσότερες ώρες των συγκεκριμένων μαθημάτων για να προχωρήσει η ύλη με γοργούς ρυθμούς.

Το ίδιο μοντέλο αναμένεται να εφαρμοστεί και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για το μάθημα της Βιολογίας.

ΕΛ. ΧΑΝ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου