ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς προβλήματα η εφαρμογή των μέτρων χθες στο λιμάνι του Βόλου

χωρίς-προβλήματα-η-εφαρμογή-των-μέτρω-529631

Ενημερωμένοι και εφοδιασμένοι με τα πιστοποιητικά οι ταξιδιώτες προς τις Β. Σποράδες – Μόλις επτά, σε σύνολο 1.000 επιβατών, δεν είχαν τα δικαιολογητικά

Κατάλληλα ενημερωμένοι και εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι επιβάτες, που ταξίδεψαν για τις Β. Σποράδες από το λιμάνι του Βόλου χθες το πρωί, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τις μετακινήσεις από λιμάνι σε λιμάνι.

Από τους περίπου 1.000 επιβάτες των πλοίων «Εξπρές Σκιάθος» και «Πρωτέας» μόλις εφτά δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τους απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν στα πλοία.

Από χθες Δευτέρα οι μετακινήσεις προς τα νησιά για τους ενήλικες γίνονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών, ενώ για τα παιδιά έως 12 ετών με τα αποτελέσματα των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests).

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έλαβε χθες οδηγίες από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος με έδρα τον Βόλο για πιστή εφαρμογή των νέων μέτρων.

Ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Γεώργιος Αλεξανδράκης, β’ αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος επικοινώνησε με τον διοικητή της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., Χρήστο Κανάκη, και ζήτησε παρουσία λιμενικών στις κατά τόπους λιμενικές αρχές κατά τον απόπλου πλοίων και τήρηση των μέτρων, για τα οποία έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις.

Λιμενικοί έλεγξαν όλους τους πολίτες που ήθελαν να ταξιδέψουν.

Ο υπολιμενάρχης Βόλου, Δημήτρης Ζαραζάνης, είπε ότι «σύμφωνα με τις οδηγίες της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος τα μέτρα τηρήθηκαν κανονικά και αν και περιμέναμε να προκύψουν προβλήματα, ωστόσο διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλοι οι επιβάτες ήταν ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι κατάλληλα».

Μάλιστα, η πλειονότητα των επιβατών που ταξίδεψε ήταν εφοδιασμένη με πιστοποιητικό εμβολιασμού σε σχέση με όσους είχαν αποτελέσματα μοριακού ελέγχου ή rapid tests.

Σε μία περίπτωση ζευγάρι δεν είχε τα αποτελέσματα rapid tests έχοντας ευτυχώς χρόνο μπροστά του μέχρι το ταξίδι, έσπευσε γρήγορα σε μικροβιολογικό εργαστήριο και έκανε τον απαιτούμενο έλεγχο

Σε άλλη περίπτωση που επιβάτης ήθελε να ταξιδέψει για λόγους εργασίας είχε μαζί του το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Οι 7 επιβάτες που δεν μπόρεσαν τελικά να ταξιδέψουν επέδειξαν κατανόηση, όταν φύγουν από το λιμάνι σύμφωνα με τις οδηγίες των λιμενικών.

Οι δύο ήταν αλλοδαποί και ισχυρίστηκαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα είχαν κρατηθεί στα σύνορα, όμως η δικαιολογία δεν έγινε αποδεκτή, καθώς τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι προσωπικά και δεν κρατούνται στους ελέγχους. Αναγκάστηκαν τελικά να φύγουν χωρίς διαμαρτυρία.

Ο τρίτος θα ταξίδευε για λόγους εργασίας και δεν είχε το αποτέλεσμα του self test από την εφαρμογή με τα αποτελέσματα αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Δύο επιβάτες είναι κάτοικοι των Β. Σποράδων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα νησιά, αφού άλλαξε η νομοθεσία ενώ ήταν στον Βόλο και δεν είχαν ενημερωθεί.

Τέλος, δύο ημεδαποί τουρίστες δεν ήταν ενημερωμένοι για τα μέτρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου