ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση στις Σταγιάτες μεταξύ Δημάρχου Βόλου και κατοίκων [βίντεο]

ενταση-στις-σταγιάτες-μεταξύ-δημάρχο-52942

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μια χούφτα μπαχαλάκηδες να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους. Τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές έχουν ημερομηνία λήξης και η Δημοτική Αρχή κι εγώ θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα όχι μόνο στις Σταγιάτες, αλλά και όπου αλλού εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα από ακραία στοιχεία».

Με την κατηγορηματική αυτή δήλωση ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος έδωσε το στίγμα της επίσκεψής του σήμερα στις Σταγιάτες, όπου επιθεώρησε τα κτήρια που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου και, όπως επισημαίνεται από την δημοτική Αρχή, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας αφού έχουν καταληφθεί από άτομα κατά των οποίων ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις και χρησιμοποιούνται για αλλότριες χρήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, κ Αθαν. Μπόγκα και συνεργάτες του, και είχε έντονο διάλογο με μια μικρή ομάδα κατοίκων, ανέφερε ακόμη:

«Είμαστε εδώ στο όμορφο παραδοσιακό χωριό των Σταγιατών, που δυστυχώς κάποια ακραία στοιχεία το θεωρούν ιδιοκτησία τους. Εχουν αποκλείσει από το γραφείο του τον πρόεδρο κ. Μπόγκα, που οι κάτοικοι του χωριού τον εξέλεξαν, τον τρομοκρατούν, τον προπηλακίζουν με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να κάνει πέντε πράγματα για την περιοχή. Παράλληλα έχουν κάνει κατάληψη στο Μουσείο, που είναι για τους πολίτες

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αποκατασταθεί η έννομη τάξη. Υπάρχουν Νόμοι και Αρχές και αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να αυθαιρετούν και μάλιστα με θέματα όπως το νερό, που έχει να κάνει άμεσα με τη Δημόσια υγεία και συνιστά Δημόσιο Αγαθό. Είπα και σε πολίτες της περιοχής που με επισκέφθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ και υποστηρίζουν ότι έχουν αναλύσεις που δείχνουν ότι το νερό είναι καθαρό ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αντίθετα έδωσα εντολή άμεσα η ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε νέα ανάλυση του νερού από την πηγή των Σταγιατών, που βεβαίως θα γίνει από πιστοποιημένο από την Πολιτεία εργαστήριο και με την αυστηρή διαδικασία που προβλέπεται για τη δειγματοληψία και την μεταφορά και όχι όπως τύχει και από όποιο τύχει, χωρίς να γνωρίζει κανείς.

Σήμερα καθαρίσαμε το γραφείο του Προέδρου από διάφορα αντικείμενα που έχουν αφεθεί εκεί, αντίθετα στο Μουσείο έχει γίνει κατάληψη από καμιά 20 άτομα. Θα αλλάξουμε τις κλειδαριές και αν συνεχίσουν να παρανομούν υπάρχουν οι αναφορές και το αυτόφωρο. Ας το καταλάβουν όλα αυτά είναι ιδιοκτησία της πόλης, δεν τους ανήκει τίποτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου