ΤΟΠΙΚΑ

Σε φάση επιλογής αναδόχου το έργο στην πρώην Βαμβακουργία

σε-φάση-επιλογής-αναδόχου-το-έργο-στην-529253

Εγκρίθηκε το αίτημα για παροχή τεχνικής βοήθειας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σήμερα το πρωί έφτασε στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ι.Ε.Σ.Δ.Ι.Τ. (Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), με το οποίο ζητείται να υποβληθεί αίτημα από πλευράς του πανεπιστημίου, για παροχή τεχνικής βοήθειας και εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων, με σκοπό την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο του έργου της εξέτασης των εφτά φακέλων που έχουν υποβληθεί, για την υλοποίηση του μεγάλου έργου Σ.Δ.Ι.Τ. στην πρώην Βαμβακουργία. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 65 εκατ. ευρώ αφορούν το Πανεπιστήμιο στον Βόλο και τα 25 εκατ. ευρώ το Πανεπιστήμιο στη Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος είχε επισκεφθεί τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, στις 7 Μαΐου 2021, από τον οποίο είχε ζητήσει, για λογαριασμό του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, την εξασφάλιση του ποσού των 400.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της αξιολόγησης των φακέλων που έχουν υποβληθεί από τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της χώρας. Ο αρμόδιος υπουργός μαζί με την υπηρεσία των Σ.Δ.Ι.Τ. κινήθηκαν γρήγορα και όπως φαίνεται και από το σημερινό έγγραφο διασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι.

Μετά από το σημερινό έγγραφο που απεστάλη από το υπουργείο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο βουλευτής Μαγνησίας δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο που θα ενδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα μεγιστοποιήσει την επιρροή του, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει πλήρως ολόκληρο τον δυτικό τομέα της Νέας Ιωνίας. Είναι έργο που πιστεύω ότι λόγω του Σ.Δ.Ι.Τ. θα ολοκληρωθεί πάρα πολύ γρήγορα και εκτιμώ ότι εντός των επόμενων τριών μηνών θα έχουμε επιλογή αναδόχου, ο οποίος βάσει της σύμβασης παραχώρησης οφείλει να παραδώσει το έργο εντός δύο ετών από την εγκατάστασή του. Σε διαφορετική περίπτωση μη τήρησης του οριζόμενου χρονοδιαγράμματος προβλέπονται επιβαρύνσεις (penalties) για τον ανάδοχο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιούν αναγκαία και μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τον Βόλο που είχαν βαλτώσει επί σειρά ετών. Οι προσπάθειες όλων μας στοχεύουν στην ανάδειξη και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει η περιοχή της Μαγνησίας» τόνισε ο Χρήστος Μπουκώρος.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε θερμά τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση για τη μεθοδικότητα, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά του στο σημαντικό αυτό έργο για τον Βόλο και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου