ΤΟΠΙΚΑ

Σε αποχή οι δικηγόροι στις 24 Οκτωβρίου

σε-αποχή-οι-δικηγόροι-στις-24-οκτωβρίου-52921

Για τη μαγνητική πύλη, την πυρασφάλεια, την έξοδο κινδύνου και τις κάμερες στο δικαστικό μέγαρο Βόλου

Απόφαση για αποχή στις 24 Οκτωβρίου, αναδεικνύοντας θέματα ασφάλειας του δικαστικού μεγάρου, έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μαγνητική πύλη στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Σκοπός ο έλεγχος των εισερχομένων προσώπων και των αντικειμένων, που αυτά φέρουν. Και αν την πρώτη μέρα της εγκατάστασης του το όλο σύστημα έδειξε προχειρότητες και κενά ασφάλειας, σήμερα, ένα μήνα μετά οι προχειρότητες και τα κενά ασφάλειας, δείχνουν να παίρνουν μόνιμο χαρακτήρα, τονίζεται σε ανακοίνωση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου επανέρχεται με μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα, διευκρινίζοντας ότι είναι υπέρ της λειτουργίας, για λόγους ασφάλειας της μαγνητικής πύλης στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Είναι όμως και υπέρ της ασφαλείας των πολιτών σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς, που καθιστά επιβεβλημένη τη λειτουργία δεύτερης πόρτας εξόδου, όπως σημειώνει, προσθέτοντας: «Και βέβαια σε ουδεμία περίπτωση είναι υπέρ της προχειρότητας, των βιαστικών επιλογών, των εμβαλωματικών λύσεων».

Προκειμένου λοιπόν να καταδειχτεί η επιμονή τους στην ανάγκη επίλυσης των συγκεκριμένων προβλημάτων το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συνεδρίασή του της 15ης Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, επανεξετάζοντας τη θέση του σε περίπτωση πρωτοβουλιών επίλυσης των προβλημάτων.

Απέσυρε τους αστυνομικούς

Ηδη στις 16 Οκτωβρίου ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία της μαγνητικής πύλης με την απόσυρση των αστυνομικών οργάνων, ύστερα από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Παράλληλα διενεργείται αυτοψία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το θέμα της πυρασφάλειας και αναμένονται έγγραφες απαντήσεις στα ερωτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου