ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν τα ψυγεία από τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Βόλου

αδειασαν-τα-ψυγεία-από-τρόφιμα-στο-κοι-529157

Αδειασαν από κρέατα και πουλερικά τα ψυγεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου. Για την ενίσχυσή τους, ενόψει μάλιστα και του Πάσχα, έχει ξεκινήσει εκστρατεία από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Νατάσσα Μορφογιάννη, η ίδια έχει απευθυνθεί με επιστολές σε τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσουν με ό,τι ο καθένας μπορεί, τα ράφια και τα ψυγεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Όπως σημειώνει η ίδια, μέσα από τη συγκεκριμένη δομή εκατοντάδες οικογένειες καταφέρνουν να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι.

Ήδη για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξασφαλίστηκαν με τα απαραίτητα τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης περί τα 1.400 άτομα, σύμφωνα με τις καταστάσεις που τηρούνται από τη δομή. Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα εξυπηρετούνται περίπου 400 οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείου, που λειτουργεί για το κοινό κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Από την ίδια δομή, τρόφιμα και τα απαραίτητα για το νοικοκυριό παραλαμβάνουν επίσης και οι δικαιούχοι του προγράμματος «Στέγασης και Επανένταξης» του Δήμου Βόλου. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να παρατάθηκε έως τέλος του 2017, δεν περιλαμβάνει όμως πλέον χρήματα για αγορά τροφίμων και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

«Αυτή τη στιγμή τα ψυγεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι άδεια. Έρχεται Πάσχα και δεν θα έχουμε να δώσουμε κρέας στις οικογένειες για να περάσουν αυτές τις ημέρες, ή μια σοκολάτα για τα παιδιά», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη, η οποία ζητά από τις επιχειρήσεις τροφίμων να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται προς όφελος άπορων πολιτών.

Προσφορά αγάπης από την Στάμος Α.Ε.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για να γεμίσουν τα ράφια και τα ψυγεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η κ. Μορφογιάννη έχει απευθυνθεί στις τοπικές επιχειρήσεις.

Θετικά ανταποκρίθηκε η βιομηχανία Στάμος Α.Ε. στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, που παράγει προϊόντα ζύμης (πίτες, τυρόπιτες, κρουασάν).

Χθες, η Στάμος Α.Ε. παρέδωσε στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας 67 κούτες με 15 τεμάχια προϊόντων σφολιάτας, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ορισμένα παραδόθηκαν στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου.

«Ελπίζουμε να ανταποκριθούν κι άλλες επιχειρήσεις, για να είμαστε έτοιμοι το Πάσχα να δώσουμε στις οικογένειες που έχουν ανάγκη τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου