ΤΟΠΙΚΑ

Φώναζε, χτυπούσε κι έριχνε νερό με λάστιχο στο σπίτι της πρώην

φώναζε-χτυπούσε-κι-έριχνε-νερό-με-λάστ-528814

Χειροπέδες σε 66χρονο από αστυνομικούς του Τμήματος Ρήγα Φεραίου – Εριχνε μπουνιές και κλωτσιές στα παράθυρα και τις πόρτες, απειλούσε και εξύβριζε

Αλλεπάλληλα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας προκάλεσε προχθές σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του 66χρονος Βολιώτης, επειδή εκείνη τον φοβόταν και δεν του άνοιγε την πόρτα, ενώ ήθελε να δώσει αντικείμενα στον γιο του. Ο θρασύς προσπάθησε να κόψει το ρεύμα του σπιτιού της και όταν δεν τα κατάφερε, πήρε το λάστιχο της αυλής και έριχνε νερό κάτω την πόρτα για να πλημμυρίσει.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν σε δύο φάσεις, κάποια από αυτά το πρωί και άλλα το απόγευμα. Ο δράστης έριχνε μπουνιές και κλωτσιές στις πόρτες και τα παράθυρα, φώναζε. Η μανία του σταμάτησε, όταν τελικά στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ρήγα Φεραίου, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η εν διαστάσει σύζυγός του ήταν κλειδωμένη στο σπίτι και παρέμενε αναστατωμένη, τρομαγμένη και σε κατάσταση σοκ.

Ο 66χρονος κρατήθηκε το βράδυ στο Τμήμα και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αντιμετωπίζοντας σειρά κατηγοριών.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του δίωξη για ενδοοικογενειακή παράνομη βία σε απόπειρα, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση.

Δικάστηκε στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκε για τρία από αυτά. Κρίθηκε αθώος για την ενδοοικογενειακή παράνομη βία σε απόπειρα και ένοχος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή, εφέσιμη.

Απολογούμενος είπε ότι εκνευρίστηκε επειδή καλούσε τη γυναίκα του να βγει έξω και δεν του άνοιγε. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προσπάθησε να διακόψει την παροχή ρεύματος και είπε ότι επισκέφτηκε την εν διαστάσει σύζυγό του γιατί ήθελε να δώσει έναν σάκο στον γιο του. Για το νερό που έριξε στο σπίτι αρνήθηκε την κατηγορία και αντέτεινε ότι άνοιξε τη βρύση για να ποτίσει τα λουλούδια και όχι για να προκαλέσει καταστροφή.

Εντούτοις, η εν διαστάσει σύζυγός του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στο δικαστήριο τι συνέβη. Είπε ότι ο 66χρονος γίνεται βίαιος, την απειλεί και την εξυβρίζει. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις πράξεις του και τόνισε ότι δεν του άνοιγε την πόρτα γιατί φοβόταν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου