ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος και ο Νίκος Χαυτούρας

υποψήφιος-και-ο-νίκος-χαυτούρας-528480

Mετά την κατάθεση υποψηφιότητας του Μαργαρίτη Πατσιαντά την περασμένη Δευτέρα, χθες ήταν η σειρά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και νευροχειρουργού στο Νοσοκομείο Βόλου Νίκου Χαυτούρα, να καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» για τις εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Βόλου.

Ο κ. Χαυτούρας, με αφορμή την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Πιστεύω ότι οι αριστεροί πολίτες, στην πράξη και όχι στη θεωρία, πρέπει να επιλέγουν τον υποψήφιο Δήμαρχο. Έναν υποψήφιο ο οποίος θα βγαίνει μέσα από τη μάχιμη και αγωνιζόμενη και όχι συντεχνιακή κοινωνία. Ο πολύπαθος πτωχοποιημένος συμπολίτης μας, πρέπει να σταματήσει να είναι στο ίδιο έργο θεατής. Πρέπει να πρωταγωνιστεί και γι’αυτό πρέπει να εμπλακεί σε κάθε εκλογική διαδικασία. Μόνον έτσι θα έλθει η ανατροπή. Τα κόμματα έχουν θεσμικό χαρακτήρα. Είναι δημοκρατικό να λένε τη γνώμη τους, να προτείνουν, να προάγουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και όχι να μεθοδεύουν και να « φυτεύουν» υποψήφιους. Ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι από την Αριστερά πρέπει να είναι πολλοί. Η Αριστερά δεν πρέπει να δειλιάζει. Δεν πρέπει να τρομάζει, αλλά να είναι υπερήφανη. Μόνον έτσι θα πείσει το λαό της. Ο υποψήφιος Δήμαρχος με εκατοντάδες ή χιλιάδες υποστηρικτές θα έχει μία δυναμική νίκης και όλοι θα πρέπει να τον ακολουθήσουν, πέρα από το Εγώ, για το καλό του τόπου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, μαζί με τους εκλεγμένους και μη, θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής για ένα Δήμο διεκδικητικό, δημιουργικό και αναπτυξιακό και μπροστάρης σε κάθε αγώνα για τη διαφύλαξη των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας και της εργασίας που σφυροκοπούνται καθημερινά από τη δυναστεία τρόικας -Κυβέρνησης. Τέλος να αφουγκράζεται τον άνεργο συμπολίτη, τον εργάτη, το μικρομεσαίο και όχι να του φέρεται εχθρικά».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα αποφάσισε η ανοικτή γενική συνέλευση των «Δρόμων Συνεργασίας» που συγκλήθηκε την περασμένη Δευτέρα, οι υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης για τις εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Βόλου θα γίνονται δεκτές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου σε πενταμελή Επιτροπή που έχει οριστεί από τη Συντονιστική Επιτροπή και η οποία απαρτίζεται από τους τρεις δημοτικούς της παράταξης (Γ.Μολοχίδης, Θ.Κλημόπουλος και Κ. Κουκουβίνος) και τις κ.κ. Διαλεχτή Τσιτούμη και Αλκ. Κωσταρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου