ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε σε εκδήλωση η μνήμη των πεσόντων στο καθήκον

τιμήθηκε-σε-εκδήλωση-η-μνήμη-των-πεσόν-528380

Παρουσία του Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Ανδρέα Ηλιόπουλου, η εκδήλωση στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού

«Ολοι εμείς που συνεχίζουμε να πετάμε φέρουμε τα 38 ονόματα των νεκρών και τα πρόσωπα των αεροπόρων και τεχνικών που υπέφεραν την υπέρτατη θυσία χαραγμένα για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας. Μπροστά στο λιτό μνημείο στεκόμαστε όλοι με σεβασμό και δηλώνουμε στους συγγενείς των πεσόντων ότι θα είμαστε κάθε χρόνο εδώ, αποτίνοντας έτσι έναν ελάχιστο φόρο τιμής. Την ημέρα αυτή το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού θα θυμάται, θα τιμά, θα αντλεί τη δύναμη από τη θυσία των ενδόξων ηρώων μας».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΣΑΣ Αντώνης Δάρας αναγιγνώσκοντας την ημερήσια διαταγή στη σεμνή, λιτή και ταπεινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου για την Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος παρουσία του Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ Ανδρέα Ηλιόπουλο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. Ο κ. Δάρας σε δηλώσεις του είπε ότι «ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσουμε τους πεσόντες γιατί νεκροί για εμάς δεν είναι, αυτοί μας συντροφεύουν, αυτοί μας κατευθύνουν.

Επιπλέον, να θυμίσουμε στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας τι κάνει καθημερινά η Αεροπορία Στρατού, πως μεταφέρει τους ασθενείς, πως σβήνει τα δάση, πως φροντίζει για την ασφάλεια όλων».

Ερωτηθείς για το πώς είναι σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης η Αεροπορία Στρατού, απάντησε ότι «όπως και όλος ο Στρατός βρίσκεται σε πολλή καλή κατάσταση, όπως ήταν και πριν με τις προσπάθειες και τον αγώνα που κάνει καθημερινά ο κόσμος τα στελέχη. Εχουμε αλλάξει τους τρόπους που διαχειριζόμαστε τα πράγματα. Πιθανόν σκεφτόμαστε και μία και δύο και τρεις φορές πριν κάνουμε κάτι και σε οτιδήποτε κάνουμε ακολουθούμε τις οδηγίες του αρχηγού, το πρωταρχικό που μπαίνει είναι το κόστος» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως έκπτωση στη συντήρηση. Οπως είπε «η ετοιμότητά μας και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει Αεροπορία Στρατού είναι να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου