ΤΟΠΙΚΑ

Στο «πόδι» οι οδηγοί ασθενοφόρων

στο-πόδι-οι-οδηγοί-ασθενοφόρων-528310

«Στο πόδι» οι οδηγοί των ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας και «μεταφέρονται» στο ΕΚΑΒ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Ειδικότερα, πριν από το τέλος του έτους, θα μπει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση κινητικότητας στην Υγεία, με 900 εργαζόμενους από νοσοκομεία της περιφέρειας και οδηγούς ασθενοφόρων από το ΕΣΥ που θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας και θα γίνει σε δύο φάσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση, που δεν αφορά τους οδηγούς και στη συνέχεια, μετά τις γιορτές, θα προχωρήσει το κομμάτι των οδηγών των ασθενοφόρων», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το τέλος της σύσκεψης.

Στη Μαγνησία, αυτό το πρόγραμμα κινητικότητας αφορά τουλάχιστον 14 οδηγούς που θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ από τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, καθώς η μετάταξη οδηγών των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, θα αφορά στο σύνολο των οδηγών των Νοσοκομείων και όχι σε οδηγούς των Κέντρων Υγείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από δέκα μέρες η 5η ΥΠΕ με ανακοίνωσή της κατηγορηματικά παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύει απολύτως κανείς με απόλυση και ότι η διαδικασία θα είναι κλειστή, εγγυημένη και με τις θέσεις άμεσα «κουμπωμένες» από το σημερινό στο νέο φορέα. Επίσης, σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ, δεν «ξεσπιτώνεται» κανείς και επίσης δεν πρόκειται να αλλάξουν μισθολογικά ή συνταξιοδοτικά δεδομένα, ενώ τα Νοσοκομεία θα είναι πλήρως καλυμμένα ως προς τις καθημερινές υποχρεώσεις.

Οσον αφορά τις μετατάξεις, στο υπόλοιπο προσωπικό των Νοσοκομείων -με εξαίρεση το ιατρικό προσωπικό- σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ, οι όποιες μετατάξεις πραγματοποιηθούν, θα αφορούν σε μετατάξεις εντός του ίδιου φορέα, δηλαδή μέσα στο ίδιο το Νοσοκομείο, ενώ οι μετατάξεις θα αφορούν σε «ανενεργείς ειδικότητες», όπως σε κόπτριες, γαζώτριες, σχεδιαστές, ελαιοχρωματιστές κ.λπ., καθώς και σε ειδικότητες που καλύπτονται από υπηρεσίες outsourcing, όπως λ.χ. είναι η φύλαξη των Νοσοκομείων.

Σύμφωνα μάλιστα με την 5η ΥΠΕ, αποσοβήθηκε ο υπαρκτός κίνδυνος να χάσουν εργαζόμενοι επισφαλείς θέσεις που κατέχουν σήμερα, με τη δυνατότητα μετάταξής τους σε κενές και ασφαλείς κενές οργανικές που δημιουργήθηκαν και έτσι οι εργαζόμενοι κατηγορίας ΥΕ θα μεταταγούν σε κατηγορία ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και οι εργαζόμενοι κατηγορίας ΔΕ θα μεταταγούν σε κατηγορία ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου