ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Αλμυρός προκρίνεται για έδρα του Ναύσταθμου του Π.Ν.

ο-αλμυρός-προκρίνεται-για-έδρα-του-ναύ-528283

Η επιλογή της περιοχής του Αλμυρού, αντί του λιμανιού του Βόλου, ως έδρας του Ναύσταθμου του Πολεμικού Ναυτικού, φαίνεται, στην παρούσα φάση, να προκρίνεται βάσει των εισηγήσεων που έχουν γίνει, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο κ. Μπουκώρος σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, σύμφωνα με την ενημέρωση που του έγινε από τον Υπουργό, οι μελέτες θα παραδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα γίνουν ανακοινώσεις. Ωστόσο, στην παρούσα φάση οι εισηγήσεις για την εγκατάσταση του Ναύσταθμου συγκλίνουν για την περιοχή του Αλμυρού και το γεγονός αυτό ενισχύει η πρόταση του Δήμου Αλμυρού για παραχώρηση έκτασης 90 στρεμμάτων για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων.

Η εξέλιξη αυτή, εκτιμάται ότι επιφέρει διπλό οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την περιοχή, καθώς αφενός ο Ναύσταθμος θα μείνει στη Μαγνησία και αφετέρου διότι η αξιοποίηση του Λιμανιού του Βόλου θα μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα, με δεδομένες τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς που υπήρχαν σε ενδεχόμενη εγκατάσταση του Ναύσταθμου σε αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου