ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ΑΤΜ το ορεινό Πήλιο

χωρίς-ατμ-το-ορεινό-πήλιο-528265

Στα κρύα του… λουτρού, έχουν μείνει Χριστουγεννιάτικα οι κάτοικοι του ορεινού όγκου του Πηλίου, μετά το «ξήλωμα» του ΑΤΜ της πρώην Εμπορικής Τράπεζας από την Πλατεία Πορταριάς. Ακόμη και για λίγα ευρώ, κάτοικοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο Βόλο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η ταλαιπωρία που υφίστανται τον τελευταίο ένα μήνα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αυτή την περίοδο, οπότε και -λόγω γιορτών- η κίνηση στα τραπεζικά γκισέ αλλά και στα ΑΤΜ είναι αυξημένη.

Οπως είναι γνωστό, ήδη από τις 15 Νοεμβρίου, το ΑΤΜ της Εμπορικής που βρισκόταν στην Πλατεία Πορταριάς έχει ξηλωθεί με ευθύνη της Alpha Bank, από την οποία απορροφήθηκε η πρώτη τράπεζα. Το ενοίκιο προς το Δήμο Βόλου φαίνεται να ήταν το «αγκάθι» για τη διατήρηση του ΑΤΜ, που κατά τ’ άλλα είναι το μοναδικό τραπεζικό μηχάνημα που εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο του Πηλίου. Το επόμενο βρίσκεται στο χωριό του Αγίου Δημητρίου!

Από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Γ. Ζαφείρη, έγινε κρούση προς την Εθνική Τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να εγκαταστήσει ΑΤΜ στην Πορταριά, από σήμερα κιόλας.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον κ. Ζαφείρη, προς τον τοπικό αντιδήμαρχο Πορταριάς, Γιάννη Γκουντέλια. Ωστόσο, εκφράζονται παράπονα, ότι αντί να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την τοποθέτηση ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών του ορεινού όγκου του Πηλίου, ακολουθήθηκε η οδός της… γραφειοκρατίας, με τον αντιδήμαρχο να στέλνει εξώδικο προς την Alpha Bank και σε δεύτερο επίπεδο να απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος στα τραπεζικά υποκαταστήματα για την τοποθέτηση ΑΤΜ.

Αυτό σημαίνει χρονοβόρες διαδικασίες και επιπλέον ταλαιπωρία για τους κατοίκους, που ακόμη και για λίγα ευρώ, θα χρειάζεται να διανύουν χιλιόμετρα μέχρι το Βόλο και να στήνονται στις ουρές έξω από τα ΑΤΜ του κέντρου της πόλης.

Φυσικά ούτε λόγος για επισκέπτες που τυχόν βρεθούν στο Πήλιο και έχουν ξεχάσει να πάρουν μαζί τους χρήματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ΑΤΜ για μια ώρα ανάγκης.

«Περιμένουμε επισκέπτες για τις γιορτές και η εικόνα του Πηλίου είναι… τριτοκοσμική, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ένα απλό μηχάνημα ανάληψης χρημάτων για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου