ΤΟΠΙΚΑ

Στρέφονται στα ρούχα από δεύτερο χέρι

στρέφονται-στα-ρούχα-από-δεύτερο-χέρι-52795
Κάποτε η αγορά μεταχειρισμένων ρούχων δεν προτιμούνταν από πολλούς για διάφορους λόγους, ο βασικότερος εκ των οποίων ήταν ότι διέθεταν αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσουν καινούργια. Σήμερα όμως, στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, αποτελούν εναλλακτική λύση για πολλούς Βολιώτες, που παρακάμπτουν κάθε δισταγμό και αγοράζουν σε πάρα πολύ φθηνές τιμές ρούχα «Second Hand», δηλαδή ρούχα από δεύτερο χέρι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σήμερα στο Βόλο υπάρχει μόνο ένα τέτοιου είδους κατάστημα στην Κ. Καρτάλη 170 και όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερα άτομα μπαίνουν στο κατάστημά του είτε για να ρίξουν μια ματιά είτε για να αγοράσουν μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια αλλά και αξεσουάρ.

Συγκεκριμένα κάποιος μπορεί να βρει μπλούζες από 3 ευρώ, παντελόνια με 12 ευρώ, φούτερ με 10 ευρώ, δερμάτινες ζώνες 3 ευρώ και τσάντες και αξεσουάρ από 5 ευρώ, όπως επίσης και επώνυμα ρούχα, που για τους περισσότερους έμοιαζαν απλησίαστα, τώρα μπορούν να αποκτηθούν σε πραγματικά προσιτές τιμές. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «second hand» κ. Δημήτρης Κανέλλος, «αυτή την στιγμή το ακριβότερο ρούχο που έχω στο μαγαζί μου είναι ένα παντελόνι τζιν που κοστίζει 12 ευρώ».

Στο μοναδικό κατάστημα της πόλης πωλούνται μεταχειρισμένα ρούχα που αγοράζονται από το εξωτερικό και κυρίως από τη Γερμανία και την Ολλανδία. Μάλιστα τα ρούχα πριν καταλήξουν στις κρεμάστρες του καταστήματος περνούν από σχετική διαδικασία καθαρισμού.

Γενικά, όποιος είναι έξυπνος και έχει φαντασία ψωνίζει από «δεύτερο χέρι». Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του «second hand» καταστήματος, ο οποίοι βλέπει την πελατεία του να έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο. Όπως τονίζει, τα καταστήματα με μεταχειρισμένα είδη δεν είναι μόδα που εμφανίστηκε πρόσφατα. H φιλοσοφία αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα τα καταστήματα με ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα έκαναν την εμφάνισή τους πριν από περίπου μία δεκαετία, κυρίως, στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Μέχρι πριν από λίγο καιρό τα καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών είχαν σταθερούς πελάτες, οι οποίοι τα επέλεγαν, κυρίως, για… στιλ. Πλέον, πολλοί είναι εκείνοι που τα επιλέγουν λόγω τιμής.

Χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «second hand» κ. Δημήτρης Κανέλλος αναφέρει: «Σήμερα πολλοί είναι οι καταναλωτές που εξαιτίας της χαμηλής τιμής και της ποιότητας των προϊόντων τα επιλέγουν. Υπάρχει μάλιστα και μια μερίδα καταναλωτών, κυρίως οι σταθεροί πελάτες, οι οποίοι διασκεδάζουν ψάχνοντας με τις ώρες και ανασύροντας ρούχα με άποψη που δεν μπορούν να βρουν σε άλλα καταστήματα».

«Ερχεται κόσμος για να φέρει ρούχα»
Καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Κανέλλο, είναι να έρχονται στο κατάστημά του άτομα που ρωτούν αν μπορούν να αφήσουν τα παλιά τους ρούχα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού όλα τα ρούχα προμηθεύονται από το εξωτερικό και αγοράζονται με τιμολόγιο, και περνούν από σχετική διαδικασία πριν κρεμαστούν στις κρεμάστρες του καταστήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου