ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγωνιστική εγρήγορση οι δικηγόροι

σε-αγωνιστική-εγρήγορση-οι-δικηγόροι-436265

Την αποχή από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν έως και αύριο οι δικηγόροι του Βόλου. Οι κινητοποιήσεις φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και δεν αποκλείεται να κλείσουν το δικαστικό έτος, με δεδομένο ότι για το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου «ο διάλογος και η κοινωνική διαβούλευση εκλαμβάνονται από την Κυβέρνηση ως επικοινωνιακό παιχνίδι με στόχο τον απόλυτο αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β. Αναστάσιος Βολιώτης σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αποδείχθηκε ότι στις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις μας η Κυβέρνηση επιλέγει να αντιτάξει άναρθρες κραυγές και ισοπεδωτικές και αλαζονικές αντιλήψεις, με στόχο την απαξίωση και την περιθωριοποίηση των δικηγόρων.

Πλέον δεν μας απομένει άλλος δρόμος από το να διαφυλάξουμε το κύρος και την ιστορία του δικηγορικού σώματος, με διαδρομή πλέον των 150 ετών και παρακαταθήκη πολλών αγώνων για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Οφείλουμε να είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε το καθήκον μας απέναντι όχι μόνο στους δικηγόρους, αλλά και στους πολίτες ενάντια στη συστηματική και ανελέητη προσπάθεια της Πολιτείας να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αποδεικνύοντας ότι στην εποχή της ισοπέδωσης, της ανομίας και της αλαζονείας, υπάρχουν κάποιοι που τολμούν.

Αυτονόητα στην προσπάθειά μας αυτή ζητάμε τη στήριξη όλων των πολιτών, γιατί η επιτυχία του αγώνα μας αποτελεί την ύστατη δικλείδα ασφαλείας και προστασίας και των δικών τους δικαιωμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου