ΤΟΠΙΚΑ

Στο Δ. Bόλου το έγγραφο της ΕΠΟ

στο-δ-bόλου-το-έγγραφο-της-επο-436251

Στα χέρια του Δημάρχου Βόλου βρίσκεται από χθες το έγγραφο της ΕΠΟ που αναφέρει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού καταλληλότητας στο ΕΑΚ, προκειμένου στο τελευταίο να μπορούν να διεξαχθούν αγώνες Super League στην οποία θα αγωνίζεται από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της αιτείται την κατασκευή νέων αποδυτηρίων κάτω από τη Θύρα 1, την κατασκευή χώρου για VIP και νέα δημοσιογραφικά θεωρεία που θα είναι ανεξάρτητα από το χώρο των θεατών.
Ωστόσο οι απαιτήσεις της ΕΠΟ για τις οποίες ο Δήμος Βόλου, όπως υπογραμμίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να τις ικανοποιήσει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς είναι μέσα στις σημερινές οικονομικές αντοχές του Δήμου, ελάχιστη σημασία έχουν για την ΠΑΕ., που δεν φαίνεται να ικανοποιείται από λύσεις διαφορετικές από εκείνες που παρεκκλίνουν από την αρχική υπόσχεση για την υλοποίηση τεσσάρων εργολαβιών και ειδικότερα αυτές που αφορούν, εκτός των αποδυτηρίων και του διαδρόμου μεταξύ του Σκοπευτηρίου και του Βοηθητικού στο ΕΑΚ Βόλου, την επέκταση των κερκίδων προς την οδό Αγίου Δημητρίου και τη στατική επάρκεια των κερκίδων προς τη Γορίτσα. Τέσσερις εργολαβίες που έχουν εκτιμηθεί σε τιμές ΑΤΟΕ (Αναλυτικές Τιμές Οικοδομικών Έργων) στα 2.050.000 ευρώ. Χρήματα που η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στα ταμεία της, ενώ και από την πλευρά της ΓΓΑ οι προφορικές υποσχέσεις του κ. Μπιτσαξή είναι στον… «αέρα», καθώς υποστηρίζει ότι στην παρούσα φάση αυτό είναι αδύνατον πριν τη διερεύνηση των οικονομικών των ΠΑΕ.
Στην ΠΑΕ αλλά και φωνές μέσα στο Δήμο υποστηρίζουν ότι οι προϋποθέσεις που θέτει η ΕΠΟ δεν είναι επαρκείς και αυτό γιατί -όπως σημειώνουν- εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και το πιστοποιητικό που πρέπει να πάρει το ΕΑΚ από την Πυροσβεστική και η οποία ζητά να υπάρχουν δύο θύρες, η 8 και η 9 προς την πλευρά του «Βοηθητικού» και η δημιουργία του διαδρόμου περιμετρικά του γηπέδου. Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές τόσο από την ΠΑΕ, όσο και από το Δήμο, οι δύο εργολαβίες για την επέκταση των κερκίδων προς την οδό Αγίου Δημητρίου και τη στατική επάρκεια του πέταλου προς τη Γορίτσα είναι απαραίτητες, καθώς στην περίπτωση μετακίνησης φιλάθλων από τη φιλοξενούμενη ομάδα, θα πρέπει να υπάρχουν οι προβλεπόμενες «ουδέτερες ζώνες». Σε μία τέτοια περίπτωση και εφόσον οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας κάθονται στη θύρα 6, προς την πλευρά της Γορίτσας, «ουδέτερη ζώνη» θα είναι η θύρα 5 δίπλα στους επίσημους, με τους φιλάθλους του Βόλου σε μία τέτοια περίπτωση να είναι απαραίτητο να μετακινηθούν στη Θύρα 2 που… «βλέπει» προς την οδό Αγίου Δημητρίου και η οποία αναπόφευκτα θα πρέπει επίσης να αυξηθεί η χωρητικότητά της κατά 2.800 θέσεις.
Έτσι έχουν τα πράγματα μέχρι σήμερα που είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο των φιλάθλων στη Πλατεία Ελευθερίας. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν -και ίσως έχουν δίκαιο- ότι οι οργανωμένοι με ανοίκειες ανακοινώσεις δυναμιτίζουν το κλίμα, ωστόσο στον αντίποδα υπάρχουν και εκείνοι που σημειώνουν ότι το σημερινό δυναμικό συλλαλητήριο ίσως ευαισθητοποιήσει κάποιους αρμόδιους των Αθηνών και της αθλητικής ηγεσίας, πολλώ μάλλον, όπως λένε, που στο ΕΑΚ είναι προγραμματισμένα να γίνουν μέσα στη διετία 2011- 2013 έργα ύψους 3.300.000 ευρώ ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου