ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή κορονοϊού με άγριες διαθέσεις στη Μαγνησία

επιστροφή-κορονοϊού-με-άγριες-διαθέσ-527381

Με άγριες διαθέσεις επέστρεψε ο κορονοϊός στη Μαγνησία, μετά από την ύφεση των τελευταίων εβδομάδων του Ιουνίου. Από τις αρχές Ιουλίου και έκτοτε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνεται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ είναι διψήφιος.

Την επιδημιολογική επιβάρυνση του νομού επιβεβαιώνουν επίσης οι αλλαγές που έχουν επέλθει στον επιδημιολογικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μπορεί ακόμη να βρίσκεται στο «κίτρινο», όμως η Σκιάθος εν μέσω τουριστικής περιόδου «βάφτηκε» από χθες «πορτοκαλί», γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνει στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών, καθώς παρουσιάζουν ανοδική τάση τα κρούσματα.

Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε πως χθες, Τετάρτη 7 Ιουλίου, καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, 33 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μαγνησία, εκ των οποίων το ένα εντοπίζεται στις Σποράδες.

Ανησυχία στο Νοσοκομείο Βόλου

Μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία η ανησυχία κορυφώνεται.

Ευτυχώς η εικόνα στους νοσηλευόμενους από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου προς το παρόν είναι ενθαρρυντική, καθώς νοσηλεύονται μόλις πέντε ασθενείς με covid. Μία γυναίκα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ covid, χωρίς να είναι διασωληνωμένη, ενώ τέσσερις ασθενείς παραμένουν για νοσηλεία στην κλινική κορονοϊού. Όλοι τους είναι ανεμβολίαστοι.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει σε εγρήγορση, καθώς η αύξηση αυτή των κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέα αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες ημέρες.

Η επικαιροποίηση

του επιδημιολογικού χάρτη

Η χθεσινή επικαιροποίηση του νέου διαδραστικού επιδημιολογικού χάρτη της Πολιτικής Προστασίας για τη Μαγνησία αποτυπώνει μεν αύξηση των εμβολιασμών, όχι όμως στον βαθμό που να δημιουργούνται προσδοκίες για επίσπευση του τείχους ανοσίας.

Αυτό ευλόγως αυξάνει τον προβληματισμό των ειδικών, αφού σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα δημιουργείται ένα «εκρηκτικό μείγμα» που μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση του τέταρτου κύματος ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, ενδεχόμενο που μόνο σε «εφιάλτη» θα μπορούσε να παραπέμπει μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Μαγνησίας η επιδημιολογική κατάσταση χαρακτηρίζεται σταθερή, ενώ ο δείκτης θετικότητας των ελέγχων κινείται στο 0.10.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων του τελευταίου επταημέρου (δεν έχουν ακόμη καταγραφεί τα κρούσματα των τελευταίων ημερών) κινείται στο 3,3 κρούσματα. Με τουλάχιστον μία δόση έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό 41,77% του πληθυσμού, ενώ και τις δύο δόσεις του εμβολίου έχει κάνει ένα ποσοστό 32,17% του πληθυσμού.

Αναφορικά με τις Σποράδες, καταγράφεται επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στο νησί της Σκιάθου όπου ο δείκτης θετικότητας είναι στο 0.68.

Και στα τρία νησιά, δηλαδή Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, με μία τουλάχιστον δόση έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό 55,02% του πληθυσμού, ενώ και τις δύο δόσεις έχει κάνει ένα ποσοστό 53,56%.

Χθες στον Βόλο καταγράφηκαν μετά από αρκετές μέρες «θετικά» σε rapid test. Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες σε 496 άτομα και βρέθηκαν 12 θετικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου