ΤΟΠΙΚΑ

Ενορκη Διοικητική Εξέταση στο Αχιλλοπούλειο για τη γιατρό

ενορκη-διοικητική-εξέταση-στο-αχιλλο-527014

Εντολή να διενεργηθεί έρευνα για τα όσα καταγγέλθηκαν από την οικογένεια 60χρονης από τον Αλμυρό, που τσιμπήθηκε από οχιά

Την παρέμβαση της διοίκησης και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου προκάλεσε το προχθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αναφορικά με τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στα επείγοντα του Αχιλλοπούλειου, την περασμένη Κυριακή το πρωί, 60χρονη από τον Αλμυρό που τσιμπήθηκε από οχιά.

Θορυβημένοι από τα όσα καταγγέλθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από την οικογένεια της 60χρονης, ο διοικητής του νοσοκομείου Ι. Ντόκος και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Η. Καραμέτος ζήτησαν να διενεργηθεί ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία σε βάρος της γιατρού που εφημέρευε εκείνη την ημέρα.

Η 60χρονη αρχικά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί του ΚΥ όμως έκριναν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο για περαιτέρω περίθαλψη, καθώς έχει ιστορικό αλλεργιών.

Δυστυχώς όμως, αντί να τύχει της περίθαλψης που πρέπει και δικαιούται ως ασφαλισμένη πολίτης, αφενός δέχτηκε φραστική επίθεση από τη γιατρό που εφημέρευε, αφετέρου εξαναγκάστηκε και επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για παρακολούθηση, αφού η γιατρός αρνήθηκε να την κρατήσει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι συγγενείς της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι συγγενείς της 60χρονης πλήρωσαν από την τσέπη τους τον αντιτετανικό ορό που τής έγινε στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως η γιατρός σε βάρος της οποίας πρόκειται να γίνει ΕΔΕ, απασχολείται στο Αχιλλοπούλειο τα δύο περίπου τελευταία χρόνια. Είναι αποσπασμένη από δομή πρωτοβάθμιας υγείας του Βόλου, όπου διατηρούσε μόνιμη θέση.

Μέχρι στιγμής τα Επείγοντα δεν έχει καταστεί δυνατό να λειτουργήσουν με αυτόνομο υγειονομικό προσωπικό, καθώς σ’ όλες τις προκηρύξεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον για την στελέχωση των θέσεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου