ΤΟΠΙΚΑ

Πουλούν ημερολόγια χρησιμοποιώντας ως δόλωμα την εθελοντική προσφορά

πουλούν-ημερολόγια-χρησιμοποιώντας-52705

Επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών προκειμένου να αγοράσουν ημερολόγια εθελοντικής ομάδας διάσωσης κατήγγειλε χθες δημοσίως το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος.

Τα τελευταία 4 χρόνια στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας κυκλοφορούν άτομα που φορούν μπουφάν εθελοντικής ομάδας Διάσωσης και πουλούν ημερολόγια της Ομάδας. Τα άτομα αυτά όμως σύμφωνα με τη δημόσια καταγγελία που έκανε χθες ο Βασίλης Ηλιόπουλος, εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, χρησιμοποιούν το όνομά του, εξαπατώντας πολύ κόσμο που τον γνωρίζει με στόχο να πειστούν να αγοράσουν τα ημερολόγια, όπως και έκαναν αρκετοί από αυτούς.

Οι «επιτήδειοι» μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο φτάνουν στο σημείο να υπερθεματίζουν για τον ίδιο και να προφασίζονται ότι τον ξέρουν καλά και ότι φωτογραφίες από τη δράση του περιλαμβάνονται μέσα στο ημερολόγιο.

«Τους έχω κάνει επανειλημμένως παρατήρηση ζητώντας να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες όμως δεν συνετίστηκαν» υπογράμμιζε χθες αγανακτισμένος ο γνωστός εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που αναγκάστηκε πλέον να προβεί και σε επώνυμη και δημόσια καταγγελία.

Το ποτήρι για τον ίδιο ξεχείλισε όταν μόλις πριν από λίγες μέρες ένας από τους πωλητές των ημερολογίων βρέθηκε «ενώπιος ενωπίω» με τον ίδιο τον κ. Ηλιόπουλο, τον οποίο φυσικά και δεν γνώριζε και προσπάθησε να του πουλήσει ημερολόγιο. «Προσπαθούσε να μας πουλήσει ημερολόγιο, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ηλιόπουλος (δηλαδή εγώ) είναι σε αυτή την εθελοντική ομάδα, τον γνωρίζει πολύ καλά και έχουν βρεθεί σε δράσεις. Ειλικρινά άρχισα να αναρωτιέμαι ποιος είμαι εγώ». Όταν βέβαια του συστήθηκα και τον ρώτησα γιατί κοροϊδεύει τον κόσμο έφυγε άρον – άρον» σημειώνει οργισμένος ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος ,αφηγούμενος το περιστατικό που τον ανάγκασε τελικά να δημοσιοποιήσει το όλο θέμα.

Ο κ. Ηλιόπουλος καταλήγοντας εξάλλου επισημαίνει ότι οι Εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων δεν εκδίδουν ούτε και φυσικά πουλούν ημερολόγιο, ώστε να θεωρούνται ανταγωνιστές με όποια άλλη εθελοντική ομάδα το κάνει για να ενισχυθεί.

«Ο υπερβάλλων όμως ζήλος των πωλητών να πουλήσουν ημερολόγια, από ό, τι πιστεύω -σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος- οφείλεται το ότι τελικά παίρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό (ένα καλό μεροκάματο και δεν θα ήταν κακό εάν δεν κορόιδευαν τον κόσμο) και ένα μικρό ποσό καταλήγει στο ταμείο της Ομάδας Εθελοντών, που τόσο το έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να προσφέρουν όπως και εμείς. Όμως οι υπεύθυνοι ας γνωρίζουν ότι η επόμενη κίνησή μου θα είναι να καταφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο» καταλήγει ο ίδιος, εάν φυσικά συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομά του για να διαθέτουν τα ημερολόγια προς πώληση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου