ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώνει περίπου 480.000 ευρώ το χρόνο

πληρώνει-περίπου-480-000-ευρώ-το-χρόνο-505467

Σε νέους μπελάδες μπαίνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά από το επείγον έγγραφο που απέστειλε χθες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ζητά να μειωθούν οι δαπάνες των ενοικίων κατά 20%. Στο τοπικό Ίδρυμα ξοδεύει 480.000ευρώ περίπου το χρόνο σε ενοικιασμένα κτήρια, άρα θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια 384.000 ευρώ.

Μόλις χθες παρέλαβε ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης το επείγον έγγραφο του Υπ. Οικονομικών με το οποίο ζητά μειώσεις των κονδυλίων των ενοικίων κατά 20%.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ελλείψει εγκαταστάσεων ενοικιάζει εννέα κτήρια κι ένα διαμέρισμα για τους φοιτητές Erasmus και πληρώνει μηνιαίως περίπου 40.000 ευρώ από τον τακτικό του προϋπολογισμό, άρα 480.000 ευρώ το χρόνο.
«Το σημαντικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου είναι το κτηριακό. Η πολιτεία δεν φρόντισε να φτιάξει πλήρως εξοπλισμένα και σχεδιασμένα Πανεπιστήμια και βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να πληρώνουμε αρκετά χρήματα τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα τα διοχετεύαμε στην έρευνα», σχολίασε ο κ. Ζουμπουλάκης.
Το πιο ακριβό κτήριο αυτή τη στιγμή για το Ίδρυμα είναι το κτήριο Γκλαβάνη, το οποίο είναι ένα από τα πιο μεγάλα ενοικιαζόμενα κτήρια και κοστίζει 9.700 ευρώ το μήνα.
Τώρα μετά το έγγραφο του Υπ. Οικονομικών πρέπει το Ίδρυμα να μειώσει κατά 20% τις δαπάνες ενοικίου.
«Από την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε με τους ιδιοκτήτες και θα τους θέσουμε το ζήτημα της μείωσης των τιμών των ενοικίων για τα επόμενα τρία χρόνια όπως μας ζητείται. Ελπίζουμε να δεχτούν, γιατί αλλιώς θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα είτε στην εξεύρεση νέων κτηρίων ή στο να μείνουν εντελώς άστεγα τα Τμήματα», υπογράμμισε τέλος ο κ. Ζουμπουλάκης.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το κτηριακό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη τα τμήματα αντιμετωπίζουν από τραγικά έως και πολύ σοβαρά προβλήματα στέγασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου