ΤΟΠΙΚΑ

Κτίριο καταρρέει στο κέντρο του Βόλου

κτίριο-καταρρέει-στο-κέντρο-του-βόλου-526787

Η επικινδυνότητα του κτιρίου έχει σημανθεί με κόκκινη κορδέλα από την Πολεοδομία, αλλά ο κίνδυνος συνεχίζει να υφίσταται

Διώροφο παλιό και εγκαταλελειμμένο κτίριο συνιστά κίνδυνο για διερχόμενους στο κέντρο του Βόλου. Βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της 28ης Οκτωβρίου ανάμεσα από τις οδούς Γαμβέτα και Ογλ και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τα μπαλκόνια του έχουν φύγει ολόκληρα κομμάτια σοβά ενώ πλέον παρουσιάζονται και ρωγμές στην μπροστινή του όψη.

Περίοικοι ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν επισημαίνοντας τον κίνδυνο τουλάχιστον τραυματισμού διερχόμενου από το σημείο, αν αποκολληθεί κι άλλος σοβάς ή αν αρχίσει να καταρρέει μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου.

Μετά από καταγγελίες για την επικινδυνότητα του κτιρίου, επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, που έκρινε ότι είναι επικίνδυνο και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. Αυτοψία έκανε και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που πέραν των πολεοδομικών θεμάτων που επεσήμανε εντόπισε και θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας καθώς στο εγκαταλελειμμένο κτίριο υπάρχουν σκουπίδια, μπαινοβγαίνουν ποντίκια και ζώα.

Από την Αστυνομία επισημάνθηκε η επικινδυνότητα του κτιρίου με κόκκινη απαγορευτική κορδέλα. Ο κίνδυνος όμως όπως αναφέρουν περίοικοι συνεχίζει να υφίσταται.

Το σημείο βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης και είναι πολυσύχναστο. Καθημερινά διέρχονται κάτω από το επικίνδυνο κτίριο εκατοντάδες πεζοί που αγνοούν την κόκκινη κορδέλα. Δίπλα από το κτίριο υπάρχει κατοικία και καταστήματα εμπορικά.

Το πεζοδρόμιο είναι στενό και στην κυριολεξία οι διερχόμενοι πεζοί έχουν τον κίνδυνο πάνω από τα κεφάλια τους. Στο υπό κατάρρευση κτίριο τα τζάμια είναι σπασμένα και υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθεί και το υπόλοιπο τμήμα τους, από τα μπαλκόνια υπάρχει ο κίνδυνος αποκόλλησης σοβάδων, ενώ εμφανείς είναι οι ρωγμές στην μπροστινή του όψη.

Περίοικοι τρέμουν πότε θα γίνει το κακό και ζητούν την παρέμβαση υπηρεσιών θέτοντας ζήτημα δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου