ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου τιμά τη γιορτή της μητέρας

ο-δήμος-βόλου-τιμά-τη-γιορτή-της-μητέρα-526769

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, μέσα από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, το τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ και την ακούραστη συνεργάτιδα με μεγάλη εθελοντική προσφορά στο χώρο της υγείας, μαία, κ. Αννα Σταυρακάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, η υποστήριξη και η ενδυνάμωση της μητέρας σε αυτό το δύσκολο ρόλο της.

«Τη δεύτερη Κυριακή του χιλιοτραγουδισμένου Μαΐου, μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων και στο ξύπνημα της φύσης, στη γονιμότητα της γης και στην καρποφορία της, καθιερώθηκε η «Ημέρα της Μητέρας», που αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας και την πηγή της εξέλιξης και της προόδου της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία. Τιμούμε, λοιπόν, τη μάνα, τη μητέρα, τη μαμά, που μοχθεί, που αγωνιά, που χαίρεται, που αδιάκοπα εργάζεται για το καλό της οικογένειας. Τη μάνα που γεννά ζωή και συμμετέχει στο θαύμα της ζωής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, θεατρικά δρώμενα, τραγούδι και χορό. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν η Ελλη Εκμεκτζιάν – Αφηγηματική Θεραπεύτρια, Σύμβουλος Απασχόλησης Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Διδάκτωρ Ψυχολογίας με θέμα «Μετάβαση στο γονεϊκό ρόλο, από τον ατομικισμό στη δέσμευση», η Κουφογιάννη Καλλιόπη – Ψυχοθεραπεύτρια Σύμβουλος Οικογενειακών Σχέσεων που θα αναφερθεί σε ένα προσωπικό της βίωμα και η Αννα Σταυρακάκη – Μαία, που θα μιλήσει με θέμα «Ρόλος των μαιών. Θέση της μαίας στο ξεκίνημα της ζωής».

Την εκδήλωση θα εμπλουτίσουν: Μουσικά σχήματα με κιθάρες και φλάουτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, από τις τάξεις της Κατερίνας και Μαρίας Ζουμπέκη, του Πάρι Θεοδωρακάκη και της Ελευθερίας Φραγκουδάκη. Θα παίξουν οι μαθητές: Θάλεια Βούρου, Αγγελική Βουτσινά, Δήμητρα Δημητρίου, Βικτώρια Κατσιαμάγκα, Φώτης Μελάς και Βάσια Φόβου.

Από τη Δημοτική Σχολή Χορού συμμετέχουν οι: Νίκη Βελέντζα, Λυδία Γεωργατζή, Αριστέα Ελαφρού, Ευανθία Ζορμπά, Νικολέτα Καραγιάννη, Ιωάννα Κατσανοπούλου, Ελένη και Άννα-Μαρία Κατσούδα, Μαρία Κουτρούμπα, Επιστήμη Μπέκου, Μελίνα Πατέρα, Αγγελίνα Στατήρα και Ναταλία Τσακνάκη

Θα τραγουδήσει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (μαθητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου) και θα υπάρξει Θεατρικό δρώμενο από το Εργαστήρι Θεατρικού παιχνιδιού Λάκης Κουρετζής και τις: Νεφέλη Κομνηνού, Μυρτώ Κόφφα, Δάφνη Χατζηγιάννη.

Την αφίσα επιμελήθηκε η απόφοιτη του ΔΙΕΚ Βόλου, γραφίστρια Νατάσσα Βαρδαλή και βοήθησε εθελοντικά τη διοργάνωση, η Βρεφονηπιοκόμος Κοραλία Νούλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου