ΤΟΠΙΚΑ

Αποτύπωμα στη γιάφκα της Ν. Ιωνίας

αποτύπωμα-στη-γιάφκα-της-ν-ιωνίας-52668
Δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο εντοπίστηκε πριν δύο περίπου χρόνια στη γιάφκα της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία, οδήγησε στη σύλληψη ενός 29χρονου με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στη σύλληψή του προχώρησε χθες το απόγευμα στην Κόρινθο η Αντιτρομοκρατική, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του τις προηγούμενες ημέρες ο εισαγγελέας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Η εμπλοκή του 29χρονου στους «Πυρήνες» προέκυψε μετά τις συνεχιζόμενες εξετάσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια περίπου 5.000 πειστηρίων από το διαμέρισμα που διατηρούσε η οργάνωση στη Νέα Ιωνία Βόλου, ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εξετάζεται ο ρόλος του στην τρομοκρατική οργάνωση, στην οποία οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ανήκει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα, αναμένεται να ερευνηθεί και η τυχόν εμπλοκή του 29χρονου στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, το περασμένο καλοκαίρι, για την οποία ήδη έχει συλληφθεί ένας κατηγορούμενος για εμπλοκή στην ίδια ένοπλη οργάνωση.
Ο 29χρονος, ο οποίος δηλώνει φοιτητής, είχε προσαχθεί το 2005 σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Μετά τη σύλληψη ακολούθησαν έρευνες από την αντιτρομοκρατική στο σπίτι του στην Κόρινθο, αλλά και στην κατοικία του στην Αθήνα, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Στις δύο κατοικίες του ιδίου και συγγενούς του που ερεύνησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όπλα ή εκρηκτικά.
«Πέρασμα» από το
βασικό κρησφύγετο
Στις 14 Μαρτίου 2011, ξημερώματα, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε έφοδο στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53 με Σαγγαρίου, στη Ν. Ιωνία.
Στο διαμέρισμα της Ν. Ιωνίας είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 0.38 special, 4.000 φυσίγγια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές Αστυνομίας, περούκες, φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας), ασύρματοι και χειρόγραφες σημειώσεις για σχεδιαζόμενες ληστείες τραπεζών. Είχαν βρεθεί ακόμη ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, πλαστές ταυτότητες και πλαστές πινακίδες αυτοκινήτων, τετράδια που φέρεται να περιέχουν σημειώσεις και σχέδια για τη διάπραξη ληστειών και τέσσερις ασύρματες μικροκάμερες, ζελατίνες με το υδατογράφημα των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, μηχάνημα πλαστικοποίησης, χρηματικό ποσό.
Σε έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την αποστολή εκρηκτικού πακέτου κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και το μπαράζ αποστολής των 14 εκρηκτικών πακέτων την 1η και τη 2α Νοεμβρίου, καθώς και το κάλεσμα αλληλεγγύης προς την Άτυπη Ομοσπονδία Αναρχικών.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν είχαν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Το διαμέρισμα, στη Ν. Ιωνία, είχε νοικιαστεί ενάμιση μήνα πριν την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής με πλαστή ταυτότητα και οι αστυνομικές αρχές είχαν μιλήσει για το βασικό κρησφύγετο-γιάφκα της οργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου