ΤΟΠΙΚΑ

«Εβρεξε» πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου

εβρεξε-πρόστιμα-από-τη-δημοτική-αστ-526459

Πληθώρα παραβάσεων στο κέντρο του Βόλου σε ώρες αιχμής

Σαφάρι ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία χθες στο κέντρο του Βόλου. Ο Δήμος Βόλου δέχεται συνεχείς καταγγελίες από δημότες ότι δεν μπορούν να κινούνται στο κέντρο του Βόλου από την άναρχη στάθμευση και την «εισβολή» δικύκλων σε πεζόδρομους.

Από νωρίς χθες το πρωί και έως αργά το μεσημέρι υπάλληλοι της Υπηρεσίας βρίσκονταν στο έργο και, δυστυχώς, διαπίστωναν για πολλοστή φορά ότι δεκάδες οδηγοί αυτοκινήτων και δικύκλων δεν τηρούσαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε δρόμους όπου απαγορεύεται η στάθμευση, φορτηγά που παρέδιδαν παραγγελίες προκαλούσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, γενικά επικρατούσε χάος.

Στους ελέγχους ρίχτηκαν συνολικά δώδεκα υπάλληλοι με μοτοσικλέτες και περιπολικό και σύμφωνα με πληροφορίες βεβαίωσαν τουλάχιστον 50 παραβάσεις.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν έμφαση στις οδούς Ιωλκού, Καρτάλη, Ιάσονος και Δημητριάδος, όπου οι περιπτώσεις είναι πολλές, παρά τους συνεχείς ελέγχους και τα μέτρα που έχει λάβει η Δημοτική Αστυνομία.

Η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

«Προχθές στη Λεωφόρο Ειρήνης δεν μπορούσε να έχει ροή η κίνηση λόγω των αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα ένθεν κι ένθεν της Λεωφόρου όπως όπως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται. Ατομα με αναπηρίες δεν μπορούν να βρουν θέσεις στάθμευσης, πεζοί δεν μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο, ο κόσμος συναντά εμπόδια για να επιβιβαστεί στο λεωφορείο ή ταξί όταν αγανάκτηση υπάρχει και από τους αυτοκινητιστές.

«Σήμερα (σημ. χθες) δεχτήκαμε τουλάχιστον 20 καταγγελίες από δημότες. Μας είπαν ότι είναι αδύνατη η κίνηση ακόμη και στους πεζόδρομους, καθώς περνούν μηχανάκια με φόρα», σημειώνει.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν ακόμη και για δίκυκλα που κινούνται σε πεζόδρομους στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, όχι μόνο κινούνται παράνομα, αλλά μαρσάρουν και ενεργοποιούν τους συναγερμούς σταθμευμένων οχημάτων.

Προχθές το βράδυ μεικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ έκοψε τουλάχιστον 30 κλήσεις σε δίκυκλα για παράνομη στάθμευση.

Η αντιδήμαρχος λέει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα με αυξημένη ένταση. «Θα βγάζουμε κάθε μέρα τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση», είναι το μήνυμα που μετέφερε η αντιδήμαρχος χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου