ΤΟΠΙΚΑ

20 κιλά μαγιάτικο!

20-κιλά-μαγιάτικο-851206

Τη γενναιοδωρία της έδειξε η θάλασσα στο Σκοπελίτη ψαρά Παντελή Κυριάκη. Προχθές Τρίτη έβγαζε στο λιμάνι της Σκοπέλου ένα μαγιάτικο 20 κιλών. Το μεγάλο ψάρι αφού έμεινε για λίγη ώρα στο πλωριό μέρος, καθώς προκάλεσε το θαυμασμό των περαστικών και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήθελαν να το απαθανατίσουν, στη συνέχεια πήρε το δρόμο για το πιάτο…

Βέβαια πριν γίνει ένας πεντανόστιμος μεζές ο Κώστας Πάντος προσπάθησε να το τεμαχίσει, αλλά τα μαχαίρια ήταν πολύ μικρά για το μέγεθος του ψαριού που φορτώθηκε τελικά στο τζιπ και μαγειρεύτηκε σε τοπική ταβέρνα.

Να σημειωθεί εδώ πως επίσημα το μεγαλύτερο μέγεθος ψαριού που έχει καταγραφεί έφτανε τα 190 cm και ξεπερνούσε τα 80 kg. Κατά το Μάιο τα μαγιάτικα πλησιάζουν τις ακτές για να τραφούν από τις μεγάλες μάζες μικρόψαρων, αλλά και για να ξεκινήσουν την αναπαραγωγική διαδικασία. Η περίοδος αναπαραγωγής ξεκινά το Μάιο, διαρκεί όλο το καλοκαίρι, και μπορεί να κρατήσει μέχρι και το Σεπτέμβρη. Η πιο έντονη στιγμή της αναπαραγωγής είναι τον Ιούλιο, οπότε είναι και πιο εύκολη η αλίευσή του. Το εύρος βάθους όπου εντοπίζεται το ψάρι είναι από πολύ ρηχά νερά (1 m) μέχρι και κάτω από τα 350 m.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου