ΤΟΠΙΚΑ

Με υπογραφές το νέο σιντριβάνι ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

με-υπογραφές-το-νέο-σιντριβάνι-στην-πλ-525409
«Το προηγούμενο που «ξηλώθηκε» δεν είχε καν αποχέτευση», λέει ο πλατειάρχης Λάμπρος Μακρής
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή του νέου σιντριβανιού στην Πλατεία Ελευθερίας. Ενός έργου που μπορεί να προκάλεσε κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για τον τρόπο που δρομολογήθηκε, ήταν όμως καθολικό αίτημα καταστηματαρχών και περιοίκων.
Μεταξύ αυτών και ο κύριος Λάμπρος Μακρής πρώην ιδιοκτήτης του παραδοσιακού καφενείου «Μουριές», το οποίο έχει περάσει πλέον στα χέρια του γιου του.
«Ηταν ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο σιντριβάνι. Για το προηγούμενο μας είχαν πει ότι θα ήταν σύγχρονο, θα άλλαζαν φώτα και θα έπαιζε μουσική καθώς θα έτρεχε το νερό. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Αντιθέτως δημιουργήθηκε ένα σιντριβάνι χωρίς καν αποχέτευση», αναφέρει ο κ. Μακρής, γνωστός και ως πλατειάρχης για την πλούσια δράση που αναπτύσσει στην αισθητική αναβάθμιση και την καθαριότητα της Πλατείας Ελευθερίας.
Οπως υποστηρίζει ο ίδιος, το παλιό σιντριβάνι από τη στιγμή που δεν είχε αποχέτευση -«παγκόσμια πατέντα» το χαρακτηρίζει- ήταν εστία μόλυνσης για τα μικρά παιδιά αλλά και τους πολίτες και καταστηματάρχες. «Συγκεντρώσαμε πάνω από 100 υπογραφές για να γκρεμιστεί το παλιό σιντριβάνι και να δημιουργηθεί ένα νέο», αναφέρει ο κ. Μακρής.
Εως τέλος Μαΐου, το παραδοσιακό στρογγυλό σιντριβάνι, αναμένεται να είναι έτοιμο και να λειτουργεί ως σήμα κατατεθέν της Πλατείας Ελευθερίας, η οποία θα αποκτήσει το παλιό παραδοσιακό της χρώμα.
Οι εργασίες όμως στην Πλατεία Ελευθερίας δεν ξεκινούν ούτε σταματούν στο σιντριβάνι, ούτε στα συνεργεία της δημοτικής αρχής. «Η Πλατεία Ελευθερίας είναι η δεύτερη αυλή του σπιτιού μου. Εχω 50 χρόνια εδώ εκ των οποίων τα 35 ως επαγγελματίας.
Μια ολόκληρη ζωή», επισημαίνει ο κ. Μακρής για να δικαιολογήσει τις εργασίες που έχει κάνει πληρώνοντας από την τσέπη του για την αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας: άσπρισμα των μαρμάρων στο τοιχίο γύρω – γύρω από την πλατεία, επισκευή βλαβών στη δημόσια τουαλέτα που πλέον λειτουργεί, δενδροφύτευση και φύτευση καλλωπιστικών λουλουδιών στα παρτέρια.
Παρά τα 75 του χρόνια, σε καθημερινή βάση καθαρίζει την πλατεία. «Αν παρανομώ ας μου κάνουν μήνυση», λέει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου