ΤΟΠΙΚΑ

Εορτασμός για τους εθνικούς αγώνες

εορτασμός-για-τους-εθνικούς-αγώνες-525210

Με επισημότητα θα τιμηθεί η επέτειος λήξης του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου

Με τη δέουσα επισημότητα θα τιμηθεί και φέτος η επέτειος από την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου με σειρά εκδηλώσεων, που διοργανώνονται την Πέμπτη 9 Μαΐου στον Βόλο υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του φασισμού, για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές και τους πεσόντες στα πεδία των μαχών και της εθνικής αντίστασης της περιόδου 1941 – 1944.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 11 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και στις 11.15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Παράλληλα προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και φωταγώγηση όλων των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου