ΤΟΠΙΚΑ

Η πρώτη των πρώτων στη Μαγνησία στοχεύει στο ΕΚΠΑ

η-πρώτη-των-πρώτων-στη-μαγνησία-στοχεύ-525058

Η απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου συγκέντρωσε 19.488 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις

Κατέκτησε την κορυφή στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στην Μαγνησία η απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, συγκεντρώνοντας 19.488 μόρια, στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών.

Η πρώτη των πρώτων στον Νομό στοχεύει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, μία απόφαση που, όπως λέει η ίδια, πήρε στη διάρκεια την φετινής χρονιάς. «Μια χρονιά, δύσκολη, με το άνοιξε – κλείσε, το πήγαινε – έλα, να προκαλεί ανάλογα σκαμπανεβάσματα και στην ψυχολογία μας, ενδιαφέρθηκα περισσότερο για ανθρωποκεντρικές σχολές, είδα τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και με ενδιέφεραν πολύ», λέει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η Κωνσταντίνα πέτυχε τον στόχο της με συστηματικό διάβασμα και με πολλές επαναλήψεις. «Δεν θα έλεγα ότι διάβαζα ατέλειωτες ώρες, με βοήθησαν και τα φροντιστηριακά μαθήματα και οι καθηγητές του σχολείου», αναφέρει, ενώ για την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε στις πανελλαδικές, κατακτώντας μάλιστα και την κορυφή σε επίπεδο Νομού, τονίζει πως δεν το περίμενε. «Ούτε το 19 στην Εκθεση περίμενα», επισημαίνει η μελλοντική φοιτήτρια του ΕΚΠΑ.

Στα ενδιαφέροντά της στον τομέα των σπουδών που θα ακολουθήσει είναι να «ανακαλύψει» με τη μάθηση τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση της ψυχολογίας και τη μουσική. «Προέρχομαι άλλωστε από Μουσικό Σχολείο και οι επιρροές είναι έντονες», τονίζει η Κωνσταντίνα.

«Μαζί ακόμη και στις σπουδές»

Οι δίδυμες Κωνσταντίνα και Στέλλα ετοιμάζονται για το νέο τους βήμα και πάλι μαζί

Συνοδοιπόρος σε όλη αυτή την προσπάθεια της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου ήταν η δίδυμη αδελφή της Στέλλα, η οποία επίσης φέτος ρίχτηκε στη «μάχη» των πανελλαδικών και πέτυχε.

Η Στέλλα Γιαννοπούλου, απόφοιτη του 1ου ΓΕΛ Βόλου, είναι σε εντελώς διαφορετικό πεδίο από την αδελφή της, αυτό των Οικονομικών, συγκέντρωσε 17.859 μόρια και στόχος της είναι η εισαγωγή της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ερώτηση εάν διάβαζαν μαζί για τις πανελλαδικές, η απάντηση ήρθε ταυτόχρονα και με γέλια και από τις δύο: «Ποτέ μαζί!».

Η Στέλλα πιο ψύχραιμη και με την «λογική» των αριθμών, ήταν η ήρεμη δύναμη μεταξύ των δύο αδελφών στη διάρκεια της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές. «Η Στέλλα με ηρεμούσε όταν έκανα υπερβολές από το άγχος μου, και έκανα πολλές», λέει η Κωνσταντίνα. «Με επιμονή, υπομονή, αλλά πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία, φτάσαμε στον στόχο μας μαζί».

Πλέον οι δίδυμες Κωνσταντίνα και Στέλλα Γιαννοπούλου είναι έτοιμες και για το νέο, μεγάλο βήμα τους προς τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου. «Και αυτό το βήμα θα κάνουμε μαζί», λένε χαμογελαστές.

ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΠΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου